Fotograf: Björn Sandberg

I fredags kom det efterlängtade beskedet för TFF:s damer att Division ett-spelet tar fart under kommande helg.

- Nu vill man bara igång, det sprutar ur öronen på dem, säger huvudtränare Hans Malmgren. Tjejerna är verkligen på hugget och ser fram emot starten nästa söndag.

Även om laget inte spelat någon träningsmatch på tre månader så har man tränat på bra med fyra pass i veckan. På helgen har man försökt få till en så matchlik träning som möjligt med högre intensitet. Efter fredagens besked höjdes motivationen ytterligare i laget.

- När vi tränade på lördagen så var det ett helt annat go i tjejerna, ett helt annat fokus, konstaterar Hans Malmgren och fortsätter:

- Känslan är att vi är rätt så förberedda på vad som komma skall, sen vet man inte då vi inte spelat match på länge. Det är lite skillnad på att träna och spela match. Men det känns som att allt har stegrats, både koncentration och fokus har gått upp.

I första matchen väntar Dösjöbro IF på Vångavallen, ett lag som splittrades i vintras när såväl tränare som spelare lämnade för Malmö FF. I år består truppen mestadels av oerfarna tjejer i övre tonåren.

- Där är väl en hel del som tänker att det ska bli en munsbit för Trelleborgs FF, men det går inte att sätta ut skorna bara, säger Malmgren. Det gäller att vi gör vad vi ska göra och kör full rulle från första början för att få hål på dem. De har unga tjejer som är rätt duktiga för sin ålder, så det kommer inte bli någon lätt match.

Eftersom beslut tidigare tagits om att Division ett i år avgörs med en enkelserie, något som TFF överklagade till SvFF men inte fick gehör för, så blir det en minst sagt annorlunda säsong. De två första seriematcherna kommer att gå av stapeln nu i juni, men sedan väntar uppehåll till början på augusti månad.

- Vi är bekväma med att dra igång nu, vi vill igång och det har vi velat länge. Vi har en stor och bred trupp och det är många som vill tuta och köra. Vi vill verkligen köra igång, det är ett sug i truppen.

Hur svårt blir det att ta ut startelvan?
- Det blir ett angenämt problem, konstaterar Malmgren. Det är säkert någon som blir besviken för att man inte får starta, men då får man bita ihop, tuta och köra på nästa pass eller när man får möjlighet att komma in.

Eftersom midsommarveckan står utan seriematcher så har TFF valt att även lägga in en träningsmatch mot Malmö FF den 18:e juni.

- Då kan vi lufta dem som inte får speltid i första matchen, då får de chansen att visa upp sig igen.

- Man har alltid skissat på ett lag, det finns ett par platser som är öppna, men annars har jag rätt klart för mig hur det ska se ut, men det är tajt om en hel del platser, avslutar Hans Malmgren.

Premiären TFF-Dösjöbro äger rum på Vångavallen kommande söndag, den 14:e juni. Till följd av rådande omständigheter spelas matchen utan publik.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 7 juni, 2020
Kategori: A-lag