Fotograf: Björn Sandberg

Under våren så har belastningen för Kvinnojourer runt om i landet ökat drastiskt. Kvinnojouren Söderslätt har sedan 2009 stöttat och skyddat våldsutsatta kvinnor och barn.

TFF – En Kraft i Samhället vill försöka använda vårt nätverk till att hjälpa dem så mycket vi kan. Hjälpen som vi kan bistå med är att samla in material som kan komma kvinnojouren till gagn. Längst ned följer en lista som preciserar vad kvinnojouren behöver för att kunna fortsätta sitt viktiga arbete.

Kvinnojouren Söderslätt erbjuder samtal, stöd och rådgivning för kvinnor och barn som utsatts för hot och våld. Kvinnojouren Söderslätt har jourtelefon dygnet runt och de har även en tonårsjour som har varit igång under det senaste året, där de vänder sig till ungdomar mellan 12 och 18 år. Kvinnojouren Söderslätt har under året haft föreläsningar på skolor i kommunerna Trelleborg, Vellinge och Svedala i förebyggande syfte att förhindra trakasserier, mobbning, våld, utsatthet m.m. Tonårsjouren har sin chatt öppen tre kvällar i veckan, måndagar, onsdagar, fredagar mellan 18.00-20.00.

Jourtelefon Kvinnojouren Söderslätt: 0410-477 00
Tonårsjouren chatt: www.tjejjouren.se/tonarsjourensoderslatt

Kvinnojourens behov (hör av er till Stefan Jönsson om nu har möjlighet att hjälpa till):
- Barnkläder (strl 130–160)
- Damcykel 28 tum
- Barncykel 24 tum
- Cykelhjälmar
- Shoppingvagnar med hjul (dramaten)
- Bollar och leksaker
- Behov av ungdomsvolontärer till deras ungdomsjours chatt som de har tre gånger i veckan för ungdomar mellan 12 och 18år. För mer info kontakta gunnel@kvinnojourensoderslatt.se
- Att vi alla hjälps åt att sprida kunskap hur man kan hjälpa till att stoppa våld i nära relationer.

Har ni möjlighet att hjälpa till med något ovan, eller har funderingar, kontakta Stefan Jönsson på stefan.jonsson@tff.m.se


Skribent:
Publicerad: 2020-05-06
Kategori: Marknad