Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF har tagit beslut om att införa korttidspermitteringar för stora delar av organisationen. Besluten har tagits efter fackliga förhandlingar.

Coronapandemin innebär stora ekonomiska konsekvenser för Trelleborgs FF. Utifrån de förutsättningar som råder idag ser de ekonomiska konsekvenserna för klubben ut att resultera i ett underskott på mellan 5–7 miljoner. Nu har styrelsen beslutat om åtgärder framför allt i form av korttidspermitteringar.

- I nuläget är det mycket som är osäkert men vi vet att situationen kommer att få stora ekonomiska konsekvenserna för klubben. Det gör att vi har varit tvungna att genomföra åtgärder vi helst skulle sluppit. Det viktigaste för oss har varit att kärnverksamheten, det vill säga fotbollen för seniorlagen och ungdomarna ska påverkas så lite som möjligt, säger Torbjörn Jönsson ordförande i Trelleborgs FF:s styrelse.

Trelleborgs FF har valt att, i olika grad, permittera större delen av personalen. Herrspelarna permitteras på 60 procent. För övriga arvoderade, som inte permitteras, har överenskommelser om löneavdrag gjorts.

- Vi upplever ett stort stöd av anställda, supportrar, partners och medlemmar och vi är otroligt tacksamma för stödet vi får och förståelsen vi möter. Klubben behöver allt stöd och alla bidrag i arbetet för att minska konsekvenserna, säger Torbjörn Jönsson, styrelseordförande i Trelleborgs FF.


Skribent:
Publicerad: 21 april, 2020
Kategori: Marknad