Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF påverkas precis som övriga sportsverige starkt av utvecklingen av covid-19 (coronaviruset). Situationen påverkar oss på flera sätt. Serierna för herr, dam och ungdom är framflyttade och vi tvingas införa begränsningar i anslutning till träningar och träningsmatcher. Beslutet att skjuta upp säsongsstarten av Superettan 2020 tillsammans med ekonomisk osäkerhet i näringslivet och flera restriktioner till följd av coronaviruset får konsekvenser för ekonomin i Trelleborgs FF.

Den senaste tiden har klubbledningen och styrelsen tillsammans arbetat hårt för att skapa en överblick av de ekonomiska konsekvenserna. Detta för att kunna presentera ett åtgärdspaket som på bästa möjliga sätt hanterar den negativa ekonomiska påverkan som konsekvenserna av covid-19 (coronaviruset) har på verksamheten.

- Utifrån de förutsättningar som råder idag ser de ekonomiska konsekvenserna för klubben ut att resultera i ett underskott på mellan 5 och 7 miljoner. Det är ett stort underskott som kommer att göra att styrelsen har och kommer att tvingas ta beslut som vi helst hade velat undvika. Situationen kommer att innebära förändringar i hela verksamheten och att vi i klubben nu behöver allt stöd och alla bidrag i arbetet, säger Torbjörn Jönsson, styrelseordförande i Trelleborgs FF.

Styrelsen har kallat till fackliga förhandlingar och efter att dessa är genomförda kommer åtgärder att kunna presenteras.

Det råder stor osäkerhet i nuläget vilket gör att prognoserna är osäkra. Det gör att nya besked kan komma snabbt.

- Det är en svår tid och vi drabbas alla på olika sätt. Många bär på oro för till exempel arbete och för nära och kära. Jag tillsammans med styrelsen gör allt vi kan för att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för klubben under de rådande omständigheterna. Men vi kommer att behöva göra det tillsammans med alla som finns i och omkring klubben. Ledare, spelare, medlemmar, supportrar, medarbetare, partners, trelleborgsbor och alla andra som varit med skapat vårt TFF. Tillsammans är vi starka, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör i Trelleborgs FF.


Skribent:
Publicerad: 8 april, 2020
Kategori: Marknad