Fotograf: Björn Sanbdberg

På ett låst och publiktomt Vångavallen så spelade damerna träningsmatch på lördagen. Mot motståndarna Hyllie IK blev det klar seger - med 6-1. 

- Det var väl egentligen spel mot ett mål, vi fick iallafall luftat ungefär 20 spelare idag och det är ju bra, säger TFF-damernas tränare Hans Malmgren efter matchen.

På grund av rådande omständigheter så var där inte något insläpp till lördagens match. Inga av de trogna supportrarna eller för den delen familjemedlemmar var där och tittade. Eller jo, några som tjuvkikade genom staketen från jättelångt håll.

De fick se TFF-damerna göra sex mål i den härliga vårsolen. Målen gjordes av Elin Engbe x2, Hanna Lundell, Elina Lenir, Matilda Liljefors och Josefine Svensson.

- Där var inget insläpp, så där var ingen publik heller. Men där var några som tjuvkikade från långt håll. Det är bara väldigt märkliga omständigheter just nu.

- De två första målen är omställningsmål, sen står vi och sover lite där de reducerar. Elina Lenir gör sedan ett frisparksmål innan paus. I paus bytte vi sju spelare och med tiden blev vi ännu mer dominanta samtidigt som de blev trötta.

Exakt vad som händer nu är det nog ingen som riktigt vet. Men damerna tränar måndag och tisdag nästa vecka och sen lutar det antagligen åt ledighet över påsk.

- Vi tränar måndag och tisdag. Sen lutar det åt att vi tar helt ledigt över påsken, sen får vi se. Ingen som riktigt vet vad som händer.

- Vi ska få besked om några dagar om hur det blir, sen får man ta det därifrån. Ingen i hela världen som vet hur det blir just nu, men vi måste hålla igång träningen och sedan hitta några fler träningsmatcher. Sen hoppas på det bästa.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 4 april, 2020
Kategori: A-lag