Fotograf: Björn Sandberg

Som vi berättat om tidigare har även TFF-damernas säsong flyttats fram som en följd av coronapandemin. Säsongstarten är nu framskjuten uppemot två månader i tiden enligt nuvarande plan, och när det väl är dags för avspark så är det en enkelserie som står för dörren.

- Det känns snöpligt att det bara blir elva matcher, även om vi inte trodde att det skulle gå igång i april när man ser hur läget är just nu, säger huvudtränare Hans Malmgren.

Malmgren har förståelse för att seriestarten flyttas fram, men han har svårt att dölja sin besvikelse kring att det bara planeras elva seriematcher. För herrarnas Division ett är det som brukligt en full serie som planeras att gå igång senare i vår, och Malmgren har svårt att förstå skillnaden.

- Vi har en fruktansvärt bred och slagkraftig trupp, vi skulle absolut klara av en dubbelserie, säger han.

Hans Malmgren har nu tillsammans med klubben gjort en skrivelse till Svenska Fotbollförbundet, där han hoppas få gehör för att spela 30 matcher liksom i herrarnas etta, även om seriestarten dröjer till månadsskiftet maj-juni.

- Vi får rätta oss efter övriga världen och vad Sverige bestämmer, samtidigt som vi måste försöka hålla modet uppe så gott som möjligt och hoppas att vi kan köra igång serien i juni.

Laget tränar fortsatt på som vanligt med tre pass i veckan, även om det sannolikt blir ledigt under påskveckan. Förra helgens träningsmatch mot Böljan ströks dock, och hur det blir med kommande helgs match mot Hyllie är ännu oklart. Fokus blir istället att planera in nya träningsmatcher till den nya försäsongen som startar efter påsk.

- Jag tror vi kommer bli ruggigt starka med den trupp vi har. Tjejerna är tända och vi är tända.

Hans Malmgren säger att serierna kommer att lottas den 9:e april, och först då avgörs det vilka av de tolv lagen som får fem eller sex hemmamatcher. Serien är sedan tänkt att dra igång kring månadsskiftet maj-juni. Fram till dess blir det mer träning och en del träningsmatcher för att fortsätta utvecklas och hålla ångan uppe.

- Känslan är att vi tar steg för varje vecka. Jag märker framför allt på en del av de yngre spelarna att de tar enorma kliv. Det är ju lite cupfinal varje gång vi spelar två mål på träning, alla vill vinna till varje pris, säger Malmgren och fortsätter.

- Det är enormt roligt att gå upp och köra träning med denna grupp. Jag tror knappast att jag har tränat en bättre trupp i min tränarkarriär. Det är en väldigt spännande trupp att jobba med. De är unga, hungriga och vill till 110 procent, avslutar Hans Malmgren.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 30 mars, 2020
Kategori: A-lag