Fotograf: Björn Sandberg

Superettan

Det är nu formellt beslutat att starten av Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Superettan och Elitettan är uppskjuten. Beslutet är fattat i enlighet med de målsättningar som Svensk Elitfotboll (SEF) och Elitfotboll Dam (EFD) på respektive håll enades om under onsdagen, vilket skulle innebära start för de olika serierna i slutet av maj eller i början av juni.

Division 1 Dam

Förbundsstyrelsen fattade igår beslutet att seriestarterna för dessa serier senareläggs till sommaren (start mitten av juni) och dessa serier spelas som enkelserier med synkronisering mot distriktsserierna.

Kvalspel till Elitettan inleds och genomförs enligt tidigare fastställt format och enligt fastställd tidsplan.

U21

SEF återkommer med information men deras förslag är att serien ska ses på samma sätt som träningsmatcher för seniorer, det vill säga att matcherna spelas om båda klubbarna som ska mötas vill spela matchen.

F17, P16-P19

Matchspel i samtliga övriga förbundstävlingar (F17, P16-P19) skjuts upp tills vidare, vilket även inkluderar distriktsungdomsturneringarna och ligacupen (där B-slutspel ställs in). SvFF återkommer, efter samråd med SEF, EFD och berörda föreningar, med besked om hur dessa tävlingar ska hanteras.

Gällande A-slutspelet i Ligacupen skjuts det upp med målsättning att kunna genomföras under maj månad.

ÖVRIGA ÅLDERSGRUPPER

Från Skåneboll: Svenska Fotbollförbundet för just nu tillsammans med samtliga distriktsförbund en diskussion om när distriktens tävlingar både på barn- och ungdomssidan kan starta.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 25 mars, 2020
Kategori: A-lag