Fotograf: Björn Sandberg

Under måndagskvällen premiärspelade Trelleborgs FF i U21 Allsvenskan södra. Bortamötet med Halmstads BK blev minst sagt målrikt (6-4), men det var dessvärre hemmalaget som drog längsta strået på Skedalaheds IP.

TFF åkte till ett Halmstad med ett förhållandevis ungt lag. Endast fyra spelare i matchtruppen har A-lagskontrakt, resterande spelare kommer från framför allt P19, men även från P17. Halmstad hade också flera yngre spelare i laget, men även mer erfarna namn som Joseph Baffo och Sadat Karim.

Gästande TFF fick en mardrömsstart på matchen när HBK tog ledningen efter mindre än en minuts spel. I åttonde minuten var det dags igen när hemmalaget ökade på till 2-0. Efter den tuffa starten fick TFF fart på spelet och Jimmi Olsson, som hade huvudansvaret för laget, upplevde att hans mannar ändå gjorde en spelmässigt bra första halvlek, rentav bättre än ledande Halmstads BK.

2-0 stod sig halvleken ut innan det var dags för en händelserik andra halvlek. Eller vad sägs om denna målexplosion:

Minut 53: 2-1 (André Reinholdsson)
Minut 57: 3-1
Minut 57: 4-1
Minut 60: 4-2 (André Reinholdsson)
Minut 61: 4-3 (André Reinholdsson)
Minut 68: 5-3
Minut 74: 6-3
Minut 80: 6-4 (Jonathan Jacobsson)

Dessvärre fick TFF aldrig någon riktig känsla av att närma sig Halmstad i matchen eftersom ett reduceringsmål från TFF konsekvent följdes av ytterligare ett HBK-mål. Även om TFF på flera sätt gjorde en bra match idag, så räckte man inte till mot en snäppet vassare motståndare.

- Vi skapar målchanser och kombinationer, men slarvar i defensiven, konstaterar Jimmi Olsson. Halmstad är bättre än oss i sista tredjedelen på vår planhalva, de är giftiga på kanter, kommer runt och är duktiga där. Vi möter ett bra lag borta och gör fyra mål, då ska man egentligen vinna matchen.

- Det kanske låter tokigt, men jag är ändå nöjd med mycket idag, fortsätter Olsson. Spelmässigt gör vi det bra, vi är bra när vi har boll men mindre bra när inte har boll. Vi kan inte bjuda på så här mycket chanser mot ett bra lag som Halmstad. Vi släpper in för många enkla mål, där måste vi bli bättre.

TFF:s startelva
Merlin Nuhanovic – Johannes Gustafson, Niklas Vesterlund, Kasper Harletun, Totte Holmkvist – Gabriel Johnson, Jonathan Jacobsson, Hari Brkic, Jakob Wohlin – Fritiof Hellichius, André Reinholdsson

Avbytare
Felix Silverhielm, Melvin Mattisson, Hugo Holmström, Ajdin Besic, Rasmus Klyft.

Nästa U21-match för TFF:s del går av stapeln den 7:e april mot Malmö FF borta på Malmö IP.Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 16 mars, 2020
Kategori: A-lag