Fotograf: Björn Sandberg

På lördagen träningsspelade damerna mot Åhus IF uppe på Vångavallens konstgräs. Matchen slutade med seger 2-0 efter mål av Sandra Nilsson och Emma Paulsson.

Det var stabilt bakåt, men framåt hade det kunnat vara lite mer effektivt. Trots mängder med chanser blev det ’’bara’’ 2-0.

- Vi är stabila och bra i vår press över hela banan idag, säger damernas tränare Hans Malmgren efter matchen.

- Stabilt bakåt, många som får chansen att visa vad de går för här idag. Många presterar bra och ingen som faller ur ramarna. Vi är trygga i spelet, så vi är nöjda - förutom då att vi hade kunnat göra fler mål.

1-0 kom i första halvlek på en något stökig hörna där Sandra Nilsson var sista TFFare på bollen. 2-0 kom precis i början på andra halvlek efter att Elisa Lang Nilsson blivit fälld i straffområdet och där Emma Paulsson sedan satte straffen som blev.

- I första halvlek hade vi lite för bråttom att komma till avslut, vilket gjorde att det blev för mycket långbollar och chansbollar. Snackade i paus om att sätta lite mer bollar på Elisa Lang Nilsson och Hanna Lundell på fötter.

- Vi äger andra halvlek helt och spelar betydligt bättre då.

Seger 2-0, men om TFF-damerna hade utnyttjat alla chanser som man fick hade segersiffrorna kunnat skrivas till mycket större.

Bland annat två ribbträffar, ett mål avblåst vid hörna, straffsituationer och andra missade öppna lägen.

- Åhus IF är lite svaga, sen om det är vi som gör dem svaga eller inte - det vet jag faktiskt inte. En inställningsgrej kanske.

- Vi sätter hård press på dem mest hela tiden.

Där var många som visade framfötterna i matchen mot Åhus IF. Bland annat Linn Nilsson, som med sin snabbhet ställde till med stora problem för motståndarna. Sandra Nilsson en annan, en av de i dagens startuppställning som varit med hela vägen sedan starten.

Med i lördagens match fanns annars en provspelare - Edina Filekovic.

- Linn Nilsson gjorde en bra match igen och är farlig hela tiden. Utnyttjar sin snabbhet helt rätt i djupet och bygger på sig erfarenheter på erfarenheter hela tiden. Sandra Nilsson fick en smäll mot huvudet och spräckte läppen, men annars är hon en jäkla klippa och var riktigt bra idag igen.

- Edina kom in som provspelare och hoppade runt på lite olika platser på banan. Gör det bra överallt.

Segern på lördagen är den tredje raka bland träningsmatcherna. Du hittar spelschemat här, med resultat och kommande matcher.

- Det enda som inte var bra idag är väl avsluten, där är vi inte riktigt nöjda. Vi hade lägen att kunna göra betydligt fler mål än vad vi gjorde. Det kan bli viktigt i serien och kunna avsluta matcher tidigt.

Damerna kommer förhoppningsvis köra på som vanligt, med träningar och matcher. Men det är sunt förnuft som gäller - såklart även utanför fotbollen och Vångavallen.

- Man måste ha respekt för det som händer i världen, samtidigt kan man inte sluta leva. Sunt förnuft som gäller, stanna hemma om du känner av något.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 14 mars, 2020
Kategori: A-lag