Fotograf: Björn Sandberg

Det blev mållöst i Tipshallen i Växjö när Trelleborgs FFs herrar gästade Superetta-kollegan Östers IF på söndagen.

En ganska chansfattig match, men där gästande laget var närmast segern. Bästa målchansen både för TFF och i matchen var en straff - en straff som Demir Mehic i Öster-målet räddade.

Matchen slutade mållöst - 0-0.

- Positivt idag ändå, hur vi formerar oss och hur vi agerar i det defensiva. Vi gör ett bra jobb defensivt och stänger butiken bra i första halvlek där de inte har mycket, säger Kristian Haynes efter matchen.

- Vi är väldigt nöjda med hur det såg ut i första halvlek, men sen är det alltid så att man måste ta till vara lägena man får.

Matchen började trevande, men blev bättre efter hand. Totalt sett så var det en jämn match - men då TFF hade de bästa och farligaste målchanserna.

Efter halva första halvlek så fälldes vindsnabbe Måns Söderqvist i motståndarnas straffområde. Domare Per Melin tvekade inte utan blåste för straff. En straff som Fatawu Safiu slog, men det var dålig fart samtidigt som Demir Mehic chansade för rätt hörn.

- Vi har haft två straffar redan i år, innan har vi inte haft någon på flera år. Så något gör vi ju bättre där. Men ja, det är bättre att han missar nu än senare när Superettan drar igång.

I andra halvlek var det för mycket Östers IF från TFF-ögon sett. Mycket Östers IF utan att det för den delen skapades några riktigt heta målchanser. De få chanser som blev till räddade Hampus Nilsson eller sköts över och utanför.

Farligast lägen i andra halvlek hade ändå TFF. Två farliga lägen i typ samma anfall. Ett anfall där Mattias Håkansson kom i bra läge för avslut, men där han osjälviskt valde att passa Salif Camara Jönsson som kom ur vinkel. Anfallet fortsatte och avslutades av ett skott utifrån av Erik Andersson, bollen slickade stolpen och ut över kortsidan.

- Det är alltid så att där är ett motståndarlag. Ett motståndarlag som också korrigerar när något inte fungerar riktigt. De får ett momentum där i andra halvlek som är bra. Men det är starkt av oss att ta oss igenom den fasen och skapa två till målchanser.

- Vi har lite hetare målchanser än vad de har och är väl närmare segern. Vi håller nollan vilket också är bra, vi är stabila defensivt.

Sex matcher på försäsongen är spelade för TFFs herrar, en förlust, två vinster och nu då - tre raka oavgjorda matcher.

- Vi behöver tid i det här. Vi har en del nya spelare och vi vill inte gå för snabbt fram, det måste få ta tid. Senast mot Lund så tappade vi strukturen i defensiven så då fick vi gå tillbaka och jobba på det lite.

- Idag är vi ändå nöjda, detta var en bra värdemätare att möta ett bra Superettan-lag.

Nästa match enligt kalendern är inte förrän den 21 mars, men förhoppningsvis ska det klämmas in en match till nästa helg. Något som det jobbas på och hoppas lösas.

Pa Konate som tränat med Trelleborgs FF de senaste veckorna spelade hela matchen.

Startuppställning:

Hampus Nilsson - Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Anton Tideman, Pa Konate - Oscar Johansson, Christian Thobo Køhler, Herman Hallberg, Mattias Håkansson - Måns Söderqvist, Fatawu Safiu.

Avbytare:

Andreas Larsen, Niklas Vesterlund, Erik Andersson, André Reinholdsson, Jakob Wohlin, Kasper Harletun, Salif Camara Jönsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 8 mars, 2020
Kategori: A-lag