Fotograf: Björn Sandberg

Herrarna har haft en matchfri helg, det har däremot inte damerna. Träningsmatchen på söndagen mot seriekonkurrenten Borgeby FK slutade i seger - 2-0.

Det var kanske inte något direkt skönspel på Vångavallens blåsiga konstgräsplan, men seger blev det - där båda målen kom i andra halvlek. De båda målen gjordes av testspelande Elisa Lang Nilsson.

- Vi hade en vacklande start, vi kom in i det lite fel. Vi hade en bra match senast mot killarna, försvarsmässigt bra och där vi låg rätt - där är vi kanske inte riktigt idag. Vi tappar och slarvar lite, säger damernas huvudtränare Hans Malmgren efter matchen.

- Vi saknar ju några spelare, men så är det. Bland annat lite fysik i Sandra Nilsson och Ebba Jahnfors som är drivande i vårt spel. Stundtals blev det bättre och i sista 20-25 minuterna i första halvlek var vi bra. Vi ändrade om lite i paus, då blev vi ännu bättre och fick en bättre offensiv också.

Målen kom i andra halvlek. Det första efter en hörna där Borgebys målvakt först gör en fantastisk räddning - men där Elisa Lang Nilsson nöp till på returen.

Det andra målet kom precis innan full tid, där samme Elisa sköt från långt håll och den annars stabile Borgeby-målvakten tappade in bollen i mål. Två skräpmål, skräpmål som ändå ledde till seger.

- Det är absolut skräpmål, men vi har några chanser där vi kanske borde gjort mål - men det är skräpmål vi gör. Skjuter man inte - så gör man ju inte mål heller.

Borgeby å sin sida hade mycket avslut utifrån, lättplockade avslut för Emy Alerskans och Erika Nykjaer som båda stod vars en halvlek i TFF-målet.

- Vi skyddar vårt målområde bra - vi har duktiga målvakter idag i Emy Alerskans och Erika Nykjaer som är tillbaka från mamma-ledigt. Sen har vi Somea Polozen som varit på landslagsläger. På målvaktsfronten ser det bra ut, ser spännande ut på flera plan.

- Andra halvlek så faller vi hem lite, byter en del och det ställer ju alltid till liksom. Men folk får chansen att visa upp sig här, vissa gör det bättre.

Efter bra insatser mot LB07 och föreningens egna P15-lag fick damerna smaka på seger på söndagen mot seriekonkurrenten Borgeby FK - en känsla som är viktig för framtiden och fortsättningen.

Nästa träningsmatch är nästa lördag - hemma mot Janstorps AIF. Du hittar damernas spelschema här.

- Viktigt att få en seger på försäsongen, även om det inte var nåt skönspel direkt. En seger ändå, bra matcher innan - nu får vi vinna också och det är en viktig känsla att ta med sig.

- Vi ska vässa spelet, få ihop oss ännu mer fram till seriepremiären.

I matchen testspelade Elisa Lang Nilsson och Elina Lenir, båda två från LB07.

Startuppställning:

Emy Alerskans - Matilda Svensson, Matilda Roth, Rebecka Söholt - Matilda Liljefors, Elina Lenir, Josefine Svensson, Emma Paulsson - Hanna Lundell, Elisa Lang Nilsson.

Avbytare:

Erika Nykjaer, Sofie Alerskans, Hanna Ålderstam, Elin Engbe, Linn Nilsson, Ebba Wendt Lundgren.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 1 mars, 2020
Kategori: A-lag