Fotograf: Björn Sandberg

Onsdagens träningsmatch borta mot Lunds BK slutade oavgjort - 2-2. 2-2 efter en sen kvittering av Trelleborgs FF och André Reinholdsson. Det första målet i matchen för Trelleborgs FF gjordes av Måns Söderqvist.

Onsdagens match hade kunnat sluta med en sen TFF-seger men flipperkulan som dansade på mållinjen vid ställningen 2-2 - den dansade precis utanför.

Lunds BK tog annars tidigt ledningen i matchen och alldeles för enkelt kunde man rulla bollen mellan Andreas Larsens ben i TFF-målet.

Trelleborgs FF och Måns Söderqvist kvitterade matchen sedan efter 10 minuter, ett väggspel med Salif Camara Jönsson som Måns sedan satte i mål.

- I första halvlek möter vi ett lite lägre Lunds BK och får jobba med sakerna i vårt offensiva spel. Blir ett bevis på att vi inte riktigt löser sakerna på det sätt vi vill idag. Andreas Larsen i mål blir lite för mycket involverad i spelet och vi blir lite baktunga då, säger Kristian Haynes efter matchen.

- Vi har inte riktigt idéerna att slå ut dem. Där är perioder som ändå är bra, i första halvlek har vi intentioner - när vi väl kommer in på offensiv planhalva med snabba kombinationer och ganska bra innehåll och idéer. Vi var inte helt missnöjda vid det läget av matchen.

I början av andra halvlek hade Trelleborgs FF några 100%-iga målchanser, bland annat två farliga nickar av Salif Camara Jönsson. Men det är små marginaler - och istället för TFF-mål så blev det 2-1 på andra hållet.

Efter det fick gästerna knappt låna bollen och såg lite tamt ut. Men man skulle blixtra till med ca fem minuter kvar.

Först kom då kvitteringen där André Reinholdsson stötte in ett inspel av Salif Camara Jönsson i mål. Precis efter var där en flipperkula till boll som studsade fram och tillbaka - men utanför.

- Idag kan man väl summera som så att det som varit styrkan i de andra matcherna, organisationen och synken/tajmingen i vårt presspel - finns inte där idag på samma sätt. Blir lite påverkade av deras första mål som känns väldigt enkelt.

- Vi får ingen ordning på det efter deras 2-1-mål, förutom de sista fem minuterna och skapar ett par heta lägen. Sammantaget så skaffar vi fler bättre målchanser för att göra fler mål än vad de gör.

Det är andra träningsmatchen i rad mot ett motstånd från Division 1 Södra - andra också i rad som slutar oavgjort.

- Vi får hem och kika på detta - för det här är ingen prestation som vi är nöjda med. Lunds BK gjorde en bra match också, visar teknisk kvalitet så de gör en bra match tycker jag.

- Bara att gå tillbaka till verkstan och arbeta vidare - så ska vi ta oss an Öster nästa gång.

Nästa match är inte förrän den 8 mars - borta mot Östers IF. Helgen som kommer är det spelledigt och laget kommer istället ägna sig åt bland annat lite teambuilding.

Startuppställning:

Andreas Larsen - Fritiof Björkén, Isak Jönsson, Fredrik Liverstam, Anton Tideman - Erik Andersson, Herman Hallberg, Haris Brkic, Oscar Johansson - Måns Söderqvist, Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Hampus Nilsson, Niklas Vesterlund, Mattias Håkansson, Christian Thobo Køhler, Totte Holmqvist, Kasper Harletun, Jacob Christiansen, André Reinholdsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 26 februari, 2020
Kategori: A-lag