Fotograf: Björn Sandberg

Under lördagseftermiddagen spelade TFF 1-1 i en blåsig tillställning mot Landskrona BoIS på Vångavallens konstgräsplan. Haris Brkic blev hemmalagets enda målskytt när han kvitterade bortalagets ledning. Efteråt var han inte nöjd med insatsen.

- En dålig prestation av laget jämfört med vad vi presterat tidigare under de inledande träningsmatcherna, säger Haris Brkic. Vi hade struktur på förhand och vi fick all info innan match vad vi skulle göra, men vi kom inte upp i den nivå vi vill. Jag vet inte vad det beror på, Landskrona är bra kanske, men vi är ett Superettan-lag och vi ska visa att vi är högre än dem i seriesystemet.

Hur mycket försvårar vinden?
- Klart att det påverkar en del, framför allt i speluppbyggnaden, men kanske även att man har med sig det i inställningen. Men båda lagen har samma förutsättningar, så det är inget att skylla på.

Haris Brkic inledde matchen på bänken, men bytte av Christian Thobo Køhler efter en timmes spel.

- Vi kan se en lite bättre andra halvlek där vi ändå skapar lite. Vi har några hyfsade lägen och vi släpper inte till så mycket, de gör 1-0 och vi reser oss till 1-1. Det visar att vi inte ger upp i en träningsmatch. Det finns stundtals saker som är bra, men det finns saker som vi kan förbättra också.

TFF:s enda mål i matchen gjordes som sagt av Haris Brkic när han från straffpunkten skickade in kvitteringen i matchens slutskede. Hemmalagets tilldelades straffen efter att Mattias Håkansson tagit sig fram från kanten och blivit fälld. Brkic skickade in bollen till höger om målvakten, som slängde sig åt andra hållet. Mittfältaren har inget emot att ta straffsparkar.

- Jag har tagit dem i U19 och U21, har man bara lite is i magen så gör man mål. Jag trivs med den pressen som det innebär, även om det inte var någon press igår direkt.

Hur känns din form?
- Den känns bra för min egen del faktiskt. Jag ser fram emot träningarna varje dag, och jag försöker vara bäst på träningarna och ge 200 procent. Vi har fått in lite nya mittfältare och konkurrenter, vilket gör att man verkligen måste visa på träningarna vad man går för.

Hur ser du på att det har värvats in en del innermittfältare?
- Jag kan inte påverka något där. Det är Tengryd och Haynes som tycker att vi behövt förstärka mittfältet, men mitt jobb är bara att visa på träningar och matcher vad jag går för. Jag vet hur bra jag är och vad jag kan, så det är bara att gå ut och köra.

Haris Brkic startade fem matcher och gjorde 13 inhopp i Superettan under 2019. Han hoppas och tror på fler matcher 2020, även om konkurrensen på innermittfältet har hårdnat under vintern.

- Mitt mål nummer ett är att hålla mig frisk, säger den egna produkten. Nummer två är att leverera på träningarna, sen är målet att starta alla matcher, men om inte det så i alla fall starta hälften och hoppa in i den andra hälften, det är planen.

På onsdag kväll kl 18:30 möter TFF Lunds BK på bortaplan i en ny träningsmatch.Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 23 februari, 2020
Kategori: A-lag