Fotograf: Björn Sandberg

Efter lördagens herrmatch och närmast vidriga väderförhållande, så var det nog en del som hade hoppats på bättre väder på söndagen - iallafall lite bättre.

Tyvärr så regnade det spik och blåste från sidan när Trelleborgs FFs damer mötte föreningens P15-lag på Vångavallens konstgräs. En match som var hyfsat jämn - men där grabbarna vann till slut med 4-2.

Egentligen var det tänkt att Dösjöbro IF skulle vara motståndare - men det blev alltså det egna P15-laget.

- Det är alltid svårt att veta vilken ålder man ska lägga sig i, de har en lite annan acceleration och speed. Det ser man kanske framförallt på förstamålet och fjärdemålet, säger en något blöt Hans Malmgren efter matchen.

- När de trycker från med en lång pass och löpning så får vi problem. I övrigt, rent spelmässigt, gör vi det bra. Framförallt första halvlek, där vi kommer in rätt i vårt presspel. Vi är aggressiva och står högt som vi pratat om i veckan. På det viset är jag jäkligt nöjd.

Grabbarna tog ledningen i matchen efter sisådär 12 minuter spelade - men damerna kvitterade genom Matilda Liljefors efter en hörna.

Därefter tog sedan damerna ledningen genom provspelande Elisa Lang-Nilsson - ett vansinnigt vackert mål där hon skruvade in bollen i krysset.

Grabbarna kvitterade sedan efter trassel framför damernas mål och i andra halvlek blev det till sist 4-2 till P15-laget.

- Många positiva grejer, sen har de flyt vid hörnor och trassel framför mål. Vi är inte riktigt bestämda och det är något som vi pratat om, att vi inte är rejäla nog att trycka bort. På det stora hela en bra match och bra genomkörare för oss.

Med i söndagens match fanns två provspelare från LB07, Elisa Lang-Nilsson och Elina Lenir. En match där Elisa då hamnade i målprotokollet.

- Det är roligt att se Elisa och Elina här, från LB07 och som spelade med oss idag. Gör det riktigt, riktigt bra.

- Vi får se var vi hamnar i det, de ska träna med oss nästa vecka också och sen ska det tas beslut. Vi sticker inte under stolen med att vi gärna ser dem här hos oss. Fantastiskt duktiga fotbollspelare båda två.

Damerna spelar igen nästa helg och då är det åter på hemmaplan - mot Borgeby FK. Du hittar damernas spelschema här.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 23 februari, 2020
Kategori: A-lag