Fotograf: Björn Sandberg

Lördagens lilla skånederby mellan Trelleborgs FF och gästande Landskrona BoIS slutade 1-1. 1-1 efter att Haris Brkic kvitterat på straff i andra halvlek.

- Inte helt nöjd med prestation och resultat idag, säger Kristian Haynes efter matchen.

- Men också en betoning på att där finns saker i vårt spel som ändå är bra. Jag vill ha fler avslut egentligen och där är frö till det - men når inte hela vägen fram idag.

Vädret ställde till det en hel del på lördagen, hårda elller mycket hårda vindbyar och fruktansvärda regnskurar emellanåt.

Precis innan matchen skulle dra igång välte bland annat ett av målen på grund av blåsten. Men efter att det surrats fast ordentligt blev det match.

- Yttre faktorerna, visst, det är klart att det spelar in och så där. Men det är lika för båda lagen.

Hemmalaget kunde inte utnyttja vinden i ryggen i första halvlek utan den slutade 0-0. Ett flertal halvchanser, men inte mycket mer än så.

I andra halvlek tog sedan gästerna ledningen när de hade vinden i ryggen och visste var det Linus Olsson som gjorde 0-1 - som tidigare spelat i Trelleborgs FF. Ett välförtjänt mål och rättvist .

- Landskrona är rätt långt fram känns det som och är passningsskickliga. Men det slutar med att de kör runt i backlinjen och vi har kontroll på det. De ställde lite andra frågor som de andra lagen inte gjort och det är ju bra.

- Målet är olyckligt där vi går bort oss i två situationer vilket leder till det. Känns för enkelt, vi har dem där vi vill - men sorterar inte ut det på rätt sätt.

Matchen skulle dock som sagt sluta 1-1 - detta efter att Haris Brkic enkelt rullat in kvitteringen från straffpunkten.

Straffen kom efter att Mattias Håkansson blivit fälld i Landskronas straffområde.

- Mattias Håkansson löpte igenom och Oscar Johansson förlänger in i djupet. Där var fler frö till exakt det men som vi inte riktigt får betalt för.

- Starkt att komma tillbaka, det tycker jag. Förutsättningarna var emot och vi släpper in ett mål. Men vi har pratat mycket om att jobba hela vägen, 90 plus tillägg och det kan bli värdefullt. Idag tar vi igen ett underläge.

Straffen i matchen var den första på väldigt länge för Trelleborgs FF - kanske mest för att man saknat fart in i straffområdet de senaste säsongerna.

- Ja, vi har skojat om att det var ett tag sedan och straffar har vi inte varit bortskämda med direkt. Vi har inte haft någon fart in i straffområdet, men vi har lite mer rörelser nu och det hade vi matchen förra helgen också.

Matchen slutade som sagt 1-1 och ett tack till alla tappra åskådare som var på plats under lördagen.

Nästa match är redan på onsdag - borta mot Lunds BK, avspark 18:30.

- Där finns saker att ta med oss idag, vi är inte nöjda över att vi inte sätter ihop prestation och resultat. Något vi får chans till att göra bättre redan på onsdag.

Startuppställning:

Hampus Nilsson - Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Anton Tideman, Niklas Vesterlund - Erik Andersson, Herman Hallberg, Christian Thobo Køhler, Mattias Håkansson - Salif Camara Jönsson, Måns Söderqvist.

Avbytare:

Merlin Nuhanovic, Totte Holmqvist, Kasper Harletun, Haris Brkic, Isak Jönsson, Jacob Christiansen, Oscar Johansson, André Reinholdsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 22 februari, 2020
Kategori: A-lag