Mohammed-Ali Dhaini byter Division ett mot Superettan. Säsongen 2020 blir hans första på elitnivå, och nu ser han fram emot att ändra Vångavallens gröna matta.

- Det är jättekul att få chansen av TFF i Superettan, säger 25-åringen. Jag kände för att ta nästa nivå nu och TFF hade en bra plan. Sättet de vill spela på passar mig, så jag tvekade inte, det vara bara till att köra.

Den centrale mittfältaren, med BK Olympic som moderklubb, har de senaste tre åren tillhört Torns IF. De två senaste säsongerna har han representerat Lundaklubben i Division ett, där han varit en bärande spelare. I december var han på provspel hos TFF, och det var då som Dhaini och TFF började fatta tycke för varandra.

- Intrycket är att det är en familjär klubb, ett väldigt skönt gäng och med duktiga fotbollsspelare så klart. Jag har fått ett varmt välkomnande av alla, det är en bra känsla inne i omklädningsrummet kan man säga.

Kontraktet med Torns IF löpte ut efter förra säsongen, och det har inte varit någon hemlighet att Dhaini hoppats på spel högre upp i seriesystemet.

- Man vill alltid komma så långt som möjligt och prova på en högre nivå för att fortsätta utvecklas, säger han. Torn har betytt mycket för mig och det var inte lätt att lämna klubben, men jag kände att jag måste ta den chansen, så det var bara att köra även om det är tråkigt att lämna en klubb i hjärtat.

Hur länge har du känt att du är redo?
- Jag har fått erfarenhet av Division ett de senaste två åren, så nu kände man att man kan ta nästa steg. Det känns rätt bra att ta det för man har fått erfarenhet av Division ett som är en väldigt tuff serie, och nu känner man att det är dags att prova på nästa nivå och se hur långt det räcker.

Berätta om dig själv, hur är du på planen och utanför planen?
- På planen är jag en bollvinnare, och passningssäker. Utanför är jag en glad kille.

Hur känns det att ta steget till elitfotbollen?
- Det känns väldigt spännande, det är något man strävat efter väldigt länge. Nu är det bara att fortsätta göra sitt bästa, allt kommer med tiden.

Hur ser du på utmaningen som det innebär?
- När man kommer till nästa nivå så måste man helt enkelt höja sig på alla plan, man får ingenting gratis.

Hur tror du att det kommer gå i år?
- Det kommer att gå bra för laget, det tror jag, sen får vi se hur långt det räcker. Jag vågar inte säga för mycket, man måste vara lite ödmjuk också, avslutar Dhaini.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 19 februari, 2020
Kategori: A-lag