Fotograf: Björn Sandberg

Herman Hallberg gjorde sina första matchminuter med TFF under lördagen när laget segrade mot Nykøbing FC på Vångavallen. Mittfältaren har under veckan hunnit med två träningspass och en halvtimmes speltid i träningsmatchen. Nu är han hungrig på mer.

- Det känns bra tycker jag, säger Hallberg. Klart att det känns att man inte varit igång på ett tag, men jag har kommit in i det relativt bra, sen hoppas jag få igång det ännu mer, men det kommer väl ju mer man tränar.

Herman Hallberg lämnade sin förra klubb Kalmar FF efter att kontraktet löpte ut i vinter. I januari har han hållit igång med en del träning med Division två-klubben IFK Berga i Kalmar, där han har några vänner som spelar. Nu njuter han av att vara igång med sina nya lagkompisar.

- Det känns positivt tycker jag. Det är ett väldigt härligt gäng och med bra fotbollsspelare, så det är bara positivt.

Hur är din form?
- Det kändes ändå helt okej. Jag har väl en liten bit kvar till min maxprestation, men jag tror inte det ska vara så lång startsträcka, det kändes helt okej.

Herman Hallberg bytte av Haris Brkic i den 59:e matchminuten, och mittfältsförvärvet hann med en hockeyassist till ett av TFF:s mål, innan domaren blåste av matchen. Slutresultatet skrevs till 2-0 när TFF tog en bekväm hemmaseger.

- Jag tycker att vi var väldigt stabila bakåt och släppte till väldigt få målchanser, säger Hallberg. Framåt blixtrade vi till ett par gånger, det kunde ha blivit både ett och två mål till.

Herman Hallberg, med 71 allsvenska matcher i sin meritförteckning, är ytterligare en i raden av TFF-förvärv den här vintern med erfarenhet från högsta serien.

- Det tror jag så klart är positivt, för då vet man vad som krävs lite i Allsvenskan också. Jag tycker att vi har en stark trupp.

Varför valde du att gå till TFF?
- Jag tycker att vi hade en god kommunikation hela tiden och jag gillade sättet som Kristian (Haynes) presenterade spelsättet på. Jag tycker att det kändes bra från första början.

Vad var det i spelsättet som kändes rätt för dig?
- Det är väl en fotboll som är lite rakare, 4-4-2 med ett hårt arbetade lag, en possession som leder någon vart. Det känns som en fotboll som passar mig helt enkelt.

Hur vill du beskriva dig själv som spelare?
- Jag är en hårt arbetande innermittfältare som gillar att styra spelet, och jag har en bra passningsfot.

Hur ser du på dina chanser i Trelleborg?
- Jag hoppas kunna utveckla mig själv som fotbollsspelare och bidra på planen genom att göra mitt bästa. Som jag gjort tidigare, jag vill bidra och hjälpa till.

Vilka förhoppningar har du med tiden i TFF?
- Jag ska ta varje dag som den kommer, arbeta stenhårt, kriga stenhårt och sen får vi se hur långt det leder. Jag ser väldigt positivt på framtiden, avslutar Herman Hallberg.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 16 februari, 2020
Kategori: A-lag