Fotograf: Björn Sandberg

Lördagens träningsmatch mot Nykøbing FC slutade i seger - 2-0. Efter förlust senast mot FC Roskilde så hoppade Trelleborgs FF tillbaka i det vinnande spåret.

Båda målen, som gjordes av Oscar Johansson och Erik Andersson, kom i den andra halvleken.

- En bra insats idag, vi pratade innan matchen om att flytta fram positionerna hela tiden i det vi arbetar med - och det tycker jag att vi gör idag på ett bra sätt, säger Kristian Haynes efter matchen.

- Hittar en jättefin tajming i vårt press-spel, vinner jättemycket boll utifrån vår struktur som vi valt att arbeta med. Det sitter bättre och bättre. Tiden talar också för att den blir starkare om vi får jobba med det ännu mer.

Offensivt var lördagens match ett stort steg framåt, defensivt var det också starkt och gediget - med en hållen nolla och egentligen inga farliga lägen för gästande Nykøbing FC.

1-0-målet gjorde inhoppande Oscar Johansson, det efter att bollen gått genom nästan hela laget och avslutats från nära håll.

2-0 gjorde Erik Andersson bara några minuter senare. Utöver målen hade bland annat Salif Camara Jönsson ett glimrande läge att göra ytterligare mål - men matchen slutade 2-0.

- Vi gör ju två fina mål, har även ett fint läge med Salif Camara Jönsson, sen flera andra i centralt läge även om det är från distans.

- Matchen öppnar upp sig i andra halvek, vi får mer tid med bollen och då skapar vi också våra lägen. Jättefint mål, det första vi gör - många spelare inblandade och får riktigt till vad vi vill framåt.

Trelleborgs FF har nu spelat tre träningsmatcher, vinst mot IFK Värnamo, förlust mot FC Roskilde - och nu då vinst igen mot Nykøbing FC.

- En gedigen och härlig insats från samtliga som är med. En fin insats. Nollan bakåt är inte att förringa, jobbade färdigt hela matchen. Får med oss känslorna i det, jobba hela vägen och det gör vi på ett jäkla bra sätt.

- Mycket nöjd med dagens match - men nästa vecka ska vi fortsätta med att flytta fram positionerna i det vi gör och inte slå oss till ro för någonting. Det får vi aldrig göra - det kommer vi aldrig göra heller.

130 personer såg lördagens match på Vångavallens konstgräsplan. Nästa helg är det skånederby, då Landskrona BoIS kommer på besök till Vångavallen. Då hoppas vi att vi kan åtminstone dubbla publiksiffran - förhoppningsvis ännu mer.

Herman Hallberg som blev klar för Trelleborgs FF i veckan spelade ungefär 30 minuter i lördagens match.

Startuppställning:

Hampus Nilsson - Fritiof Björkén, Isak Jönsson, Anton Tideman, Niklas Vesterlund - Erik Andersson, Haris Brkic, Christian Thobo Køhler, Mattias Håkansson - Fatawu Safiu, Måns Söderqvist.

Avbytare:

Merlin Nuhanovic, Kasper Harletun, Totte Holmqvist, Jacob Christiansen, Herman Hallberg, Oscar Johansson, André Reinholdsson, Salif Camara Jönsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 15 februari, 2020
Kategori: A-lag