På förra veckans årsmöte blev det klart att tre nya personer tar plats i TFF:s styrelse. En av dem är den tidigare kommunikationschefen i klubben, Lotta Berséus. När hon fick möjligheten att kandidera var det inget svårt val för henne att tacka ja. 

- När jag fick frågan kändes det helt självklart att ta chansen att få vara med och påverka framöver, säger Berséus. Jag vill jobba vidare inte minst med varumärkesfrågan som jag brinner för.

Lotta Berséus anställdes som kommunikationschef i Trelleborgs FF inför den allsvenska comebacken 2018. Under knappt två säsonger har hon bland annat ansvarat för kommunikation och biljetter i klubben. I höstas valde hon att lämna sin anställning i föreningen för att istället ta sig an jobbet som kommunikationsstrateg på Lunds kommun.

- Jag har känt framför allt den sista månaden när det blivit mindre samtal med Mattias (Kronvall) och mindre del i det arbete jag haft innan att jag ändå saknat det. Jag vill vara en del av Trelleborgs FF, klargör Lotta Berséus.

Innan Lotta Berséus kom till Trelleborgs FF saknade hon helt erfarenhet från fotbollsvärlden. Nu efter knappt två år på Vångavallen har fotbollshjärtat blivit blått.

- Det jag har fastnat för, förutom Mattias helt fantastiska sätt att driva föreningen, är den nära och familjära stämningen. Det är en väldigt personlig förening. Det finns väldigt stora möjligheter att växa fotbollsmässigt, men också i övrigt, med medlemmar och som en kraft i samhället. Det finns en otrolig kraft i föreningen.

Nu blir Berséus en av sju medlemmar i Trelleborgs FF:s styrelse. Med särskild kompetens inom kommunikation, marknad och varumärke känner hon att hon har spets att tillföra.

- Jag känner att det är en stor fördel att jag har varit en del i det operativa. Jag har med mig erfarenheten av att jobba med de olika delar som krävs i föreningen. Sedan brinner jag för varumärkesbiten och de mjuka värdena. Jag tror att jag kan bidra med väldigt mycket.

Under sina två säsonger i TFF har Berséus inte lyckats se särskilt mycket av hemmamatcherna. Som kommunikationschef har hon istället fokuserat på att arrangemangen ska fungera under pågående match. 2020 hoppas hon kunna se betydligt mer av matcherna på Vångavallen.

- Jag tror att Kristian (Haynes), Alex (Tengryd) och Magnus (Andersson) kommer att foga samman herrsidan på ett bra sätt. Jag tror de kommer jobba mycket med gruppen och det kommer ge resultat på planen. Damerna hoppas jag kommer ligga i topp i Division ett, det är inte helt otänkbart. Ungdomssidan hoppas jag på en betydligt utökad verksamhet, framför allt för flickor så att vi kan flytta upp våra egna talanger på sikt även där.

Vilka utmaningar ser du att TFF har framför sig?
- Det är en förening som växer väldigt snabbt, inte minst på flicksidan och på hela ungdomssidan. Vi vill kunna erbjuda en bredd samtidigt som vi erbjuder elit, och att kunna parera alla dessa delar samtidigt som träningsmöjligheterna på Vångavallen är begränsade, är en jätteutmaning. Det är tufft att både hitta ideella krafter men också att bygga på elitsidan, säger Berséus och fortsätter.

- Även Vångavallen och faciliteterna där, vi vet alla hur ont om plats det är på kansliet. Organisationen har vuxit, och det är helt klart en utmaning som det ser ut idag.

Förhoppningsvis kan Berséus bidra starkt till att Trelleborgs FF tar nya steg i utvecklingen under de kommande åren. Hon ser med tillförsikt på det styrelsearbete som komma skall.

- Kort och gott känns det som en jätterolig möjlighet. Det var självklart att hoppa på, avslutar Berséus.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 13 februari, 2020
Kategori: A-lag