Trelleborgs FF och BK Höllviken har ingått ett avtal om föreningssamarbete gällande damfotboll. Ambitionen med samarbetet är att gemensamt arbeta för att erbjuda föreningarnas damspelare en möjlighet att spela A-lagsfotboll på den nivå som passar dem bäst.

- Genom min tid som klubbdirektör i Trelleborgs FF så har jag följt BK Höllvikens fina arbete med att utveckla duktiga tjejer att spela A-lagsfotboll både i BK Höllviken och i andra klubbar runt om i Skåne. Tillsammans kan vi bli ännu bättre på att få fler att fortsätta spela fotboll oavsett nivå och ambition, säger Mattias Kronvall klubbdirektör i Trelleborgs FF.

Samarbetet innebär att klubbarna kommer att samverka gällande tränings- och matchmiljö så att varje individuell spelare kan utvecklas i sin takt i rätt miljö. Detta ska klubbarna underlätta genom att främja enkla och skyndsamma övergångar där vi sätter spelaren i centrum. Utgångspunkten som ligger till grund för samarbetet är ”Så många som möjligt, så länge som möjligt, i så bra miljöer som möjligt”

- Vi är stolta och glada över att Trelleborgs FF har arbetat för ett föreningssamarbete med damsidan i BK Höllviken. Genom detta samarbete ger vi våra tjejer en möjlighet att utvecklas ännu bättre säger Fredrik Malmqvist ordförande i BK Höllviken.


Skribent:
Publicerad: 10 februari, 2020
Kategori: A-lag