Fotograf: Björn Sandberg

Fantastiskt väder för att vara i början på februari, med sol och bara en lagom vind som knappt störde. Förutsättningarna kunde knappt vara bättre när Trelleborgs FF tog emot FC Roskilde i årets andra träningsmatch - hemma på Vångavallens konstgräsplan.

Matchen slutade dock förlust 0-1 efter att FC Roskilde gjort matchens enda mål i andra halvlek.

- Det blir två helt olika halvlekar idag. Jag tycker att vi får svar i vår defensiva struktur och form som vi väljer att jobba i. De har mycket boll och vi var förberedda på det. Så länge de har 95% på egen planhalva så är det inget problem för oss. Det visar då att det krävs en bra skicklighet för dem att såra oss, säger Kristian Haynes efter matchen.

Matchens enda mål kom i den 54e minuten efter att hemmaförsvaret inte hunnit med riktigt i förflyttning vid en spelvändning. Roskilde tog sig fram på hemmalagets högersida, skickade in bollen i straffområdet och efter en räddning av Isak Jönsson kunde gästerna göra mål.

- På målet så lyckas de på en spelvändning, vi hinner inte riktigt med i förflyttningar - men de gör också en del bra saker.

Gästande FC Roskilde är längre fram i träning och har återstart i sin serie om ca en månad. 

Offensivt hade hemmalaget det svårt, speciellt i första halvlek - där det bara var något enstaka nästanläge.

- Annars tycker jag att vi står oss bra i första, det kommer krävas den lojaliteten och tålamod i arbetet vi gör. Sen präglas tyvärr första halvlek av att vi är ganska svaga med boll. Det måste bli bättre så att de inte får ha så mycket boll. Då tror jag att vi hade fått en annan halvlek.

- Vi är lite för slarviga. Vi hittar inte riktigt liksom, det blir gnugga, gnugga, gnugga, trötta huvuden och sen fel beslut - som gör att halvleken rinner ifrån oss lite. Så länge som vi fredar vårt mål som vi gör så ser det bra ut i det vi jobbat mest med hittills.

I andra halvlek var där något läge som kanske hade kunnat resultera - men något mål blev det alltså inte. Man kom närmare, men inte tillräckligt nära.

Trelleborgs FF - FC Roskilde, 0-1.

- Andra halvlek är en tydlig förbättring i vår offensiva del. Bättre momentum och fler anfall och möjligheter. Växande högre försvarsspel som ger oss fler bollvinster på bra ställen. Vi är mer noggranna därifrån.

- Vi skapar lite för lite målchanser, i första halvlek har vi nåt bra läge där om vi hade gjort rätt värderingar också skapat bra läge. Fatawu har nåt avslut, Christian Thobo Køhler hade ett bra läge, sen nåt till kopplat till hur vi vill att det ska se ut.

Trots förlusten, kunde Kristian Haynes ändå se några bra bitar i lördagens match.

- Vi är aldrig nöjda när vi förlorar. Men här finns en hel del bra saker att ta med oss, sen så bara vi skruvar vidare på saker och ting - jobbar framåt. Förlora vill man ju aldrig, men ja, någon känsla av att grabbarna gör arbetet som vi begärt, men vi vill ha ännu mer och det kommer vi jobba för.

Matchen sågs av lite drygt 150 personer på plats.

Nästa match är om en vecka - då kommer Nykøbing FC på besök till Vångavallen.

Startuppställning:

Hampus Nilsson - Fritiof Björkén, Isak Jönsson, Anton Tideman, Totte Holmqvist - Erik Andersson, Christian Thobo Køhler, Haris Brkic, Mattias Håkansson - Fatawu Safiu, Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Merlin Nuhanovic, Jakob Glasberg, André Reinholdsson, Henrik Johansson, Oscar Johansson, Anton Reuterskiöld, Erik Rasmusson, Jacob Christiansen, Kasper Harletun.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 8 februari, 2020
Kategori: A-lag