Fotograf: Björn Sandberg

Under lördagseftermiddagen avverkade TFF-herrarna årets första match på Vångavallen. Den sedvanliga första träningsmatchen mot IFK Värnamo slutade med seger, 2-0. När trelleborgsff.se når Anton Tideman, som hade lagkaptensbindeln runt sin arm, dagen efter känner han glädje över att säsongen är igång.

- Det känns otroligt kul att vara igång igen, säger Tideman. Skönt efter förra säsongen som var tung mentalt, skönt med uppehåll, men sen saknar man matcherna ganska snabbt.

Har du hunnit lägga fjolåret bakom dig?
- Absolut. Det är väl alltid så att man får lite ny energi efter att man haft ett break, samtidigt som klubben gjort lite nyförvärv som ger ny energi och en ny tränarstab som också vill ha det på sitt sätt.

Vad tyckte du om matchen igår?
- Ungefär där man kan förvänta sig att vi ska vara just nu. Vi har lagt enormt fokus på det defensiva för att kunna sätta det på plats. Vi fick med oss en nolla igår vilket är ett styrkebesked. I offensiven finns mer att hämta, men det tar sin tid, man behöver få relationer på planen med de nya spelarna. Vi ska träna mer på det för att få det på plats.

Då fick ni några bra svar?
- Det tycker jag, fick svar på det vi ville defensivt. Det uppstår alltid situationer som man får lösa på annat sätt än vad man gått igenom, men på det stora hela så spelade vi efter den struktur vi talat om och tränat efter, och det kändes verkligen positivt.

Förändringar defensiva arbetet?
- Det är klart att det har blivit lite korrigeringar, men det är inga jätteförändringar. Vi vill skapa en trygghet där spelarna känner sig säkra på hur man ska agera och vilken struktur vi vill ha, det är framför allt det som vi har jobbat på.

Anton Tideman var en av få spelare som spelade 90 minuter under gårdagen, vilket han gjorde på en mittbacksposition. Huruvida det är på den positionen han skall konkurrera i år vet han inte.

- Det hålls väl lite öppet, men den här matchen blev det som mittback, säger Tideman. Jag har spelat mycket vänsterback de senaste åren och jag är inte lika van som mittback, men jag trivs bra på den positionen också.

Att du blir uttagen som mittback i första matchen ger väl ändå vissa signaler om att du är ett tänkbart alternativ på positionen?
- Så kan det definitivt vara, men samtidigt är det tidigt på säsongen. Det är klart att det kan finnas möjligheter att spela där, men det är mycket som ska klaffa med lagets struktur och vilka som är tillgängliga. Det är möjligt att det kan bli lite mittback och det är möjligt att det kan bli vänsterback, vi får se.

Hur kändes det igår för din egen del?
- Lite rostigt, men jag tycker att jag växte in i matchen. Jag började lite svagt, men jag spelade upp mig efterhand.

Hur kändes det att få hålla nollan?
- Jätteviktigt med tanke på de senaste två säsongerna. Vi behöver komma tillbaka till att bli ett jävligt jobbigt lag att möta. Ska lagen göra mål på oss så ska de göra något som är riktigt bra. Det kändes viktigt att börja med en seger också, det är viktigt för alla spelare att få vinna, för det var trots allt ett tag sedan.

Hur går tankarna inför kommande vecka?
- Vi kör på rätt så intensivt, vi tränar ganska så mycket med hög intensitet. Det gäller att fortsätta bygga upp den fysiska statusen på alla oss spelare, sedan ska vi fortsätta sätta struktur på försvarsspelet och även jobba in de strukturer vi vill ha i anfallsspelet, när vi vinner boll men kanske också vill etablera lite mer spel, avslutar Anton Tideman.

Nästa match för herrarna äger rum på lördag kl 13:00 hemma mot FC Roskilde.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 2 februari, 2020
Kategori: A-lag