Fotograf: Björn Sandberg

Herrarna inledde 2020 positivt genom att besegra IFK Värnamo på lördagseftermiddagen uppe på Vångavallens konstgräsplan. Matchen slutade 2-0 efter att Måns Söderqvist gjort 1-0 i första halvlek och Henrik Johansson gjort 2-0 i slutet av andra.

- Det kändes bra idag, vi har gnuggat mycket försvarsspel hittills och nollan tar vi med oss och det var viktigt för oss, säger en något frusen Kristian Haynes efter matchen.

- Vinsten är på något sätt ändå viktig, vi bygger nytt och vi ville ju ha denna matchen som en tävlingsmatch så mycket som vi kunde. Prestationen var viktig såklart, men i detta fallet med vår historia från de senaste två åren - så är det viktigt att vi börjar känna segrar. Det är såklart jättebra.

Nyförvärvet från Kalmar FF, Måns Söderqvist, presenterade sig för Trelleborgarna genom att göra 1-0 efter sisådär 20 minuter av matchen. Ett fint mål efter en fin framspelning av Christian Thobo Køhler.

- Första målet är ju fantastiskt fint utifrån hur vi vill arbeta och hur vi har jobbat. Där fanns mycket mönster i det.

Matchen var annars ganska jämn i sig, men offensivt hade hemmalaget TFF mest eller egentligen allt. I andra halvlek gjorde inhoppande Henrik Johansson 2-0 - vilket också blev slutresultatet.

- I första halvlek hade vi ganska bra kontroll i det, vi var medvetna om vilka ytor de jobbar i sitt passningsspel. Vi visar saker i vårt försvarsspel som vi är nöjda med, de har svårt att komma till målchanser.

- De skapar ju egentligen bara målchanser vid den längre passningen och när vi inte tar rätt beslut i vårt offensiva spel, vi tappar bollen på fel ställen. De är egentligen inte riktigt nära, nåt volleyskott. 

Lagen brukar mötas på försäsongen och efter seger med 3-1 både 2017 och 2018, samt 1-0 2019 - så lägger vi till 2-0 år 2020.

- Nöjd med att vi kliver av utan skador och att alla nästan fått speltid. Bytena påverkade ju såklart helheten av matchen, även om vi höll ihop det bra ändå så det inte blåstes av för det hela tiden.

Där var tre nya ansikten på planen för Trelleborgarna från start. Måns Söderqvist, Fredrik Liverstam och Hampus Nilsson som vaktade målet. Fyra nya ansikten om man räknar med duktige Totte Holmqvist som startade till höger i backlinjen.

- Måns Söderqvist, kul och bra att han får göra mål. Arbetar mycket för oss i försvaret. Fredrik Liverstam gör ett gediget och bra jobb i försvaret. Hampus Nilsson är ute och styr av många bollar - samt håller nollan så känns jättebra.

- Vi får ta det härifrån, men det känns bra att summera första träningsmatchen med seger, hållen nolla och inga nya skador, avslutar Kristian Haynes.

Nästa träningsmatch är om ganska exakt en vecka - det också hemma, mot danska FC Roskilde. Se hela försäsongschemat här.

Hampus Nilsson, Anton Tideman och Haris Brkic var de enda som spelade hela matchen.

Startuppställning:

Hampus Nilsson - Totte Holmqvist, Fredrik Liverstam, Anton Tideman, Niklas Vesterlund - Mattias Håkansson, Christian Thobo Køhler, Haris Brkic, Erik Andersson - Fatawu Safiu, Måns Söderqvist.

Avbytare:

Merlin Nuhanovic, Jakob Glasberg, Erik Rasmusson, Isak Jönsson, Kasper Harletun, Henrik Johansson, Jacob Christiansen, Anton Reuterskiöld, André Reinholdsson, Hjalmar Javefors.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 1 februari, 2020
Kategori: A-lag