Fotograf: Björn Sandberg

Ungefär tre månader har gått sedan Trelleborgs FF säkrade kontraktet i Superettan borta mot GAIS. På lördagen kickar en ny försäsong mot Superettan igång på riktigt - med en huvudtränare vid rodret i form av Kristian Haynes. Första träningsmatchen är mot IFK Värnamo hemma på Vångavallens konstgräs, avspark 13:00.

- Vi har fått vår nödvändiga vila efter förra säsongen, nu är det bara roligt att vara igång igen och intressant att få testa det vi jobbat på i början i matchsituationer, säger Kristian Haynes inför matchen.

Den 13 januari startade herrarna, samtidigt som damerna, igång träningen på riktigt igen. Sedan dess har det körts på - och på lördagen är det som sagt första träningsmatchen.

- Det är bra att få in en träningsmatch tidigt, lite annorlunda än vanlig träning såklart. Vi får inte dra på oss några skador i matchen och vi måste vara smarta. Vi vill se glädje över att det är match och att vi går in i en ny säsong. Vi kommer, som man säger, lufta truppen en del, vilket är för att alla ska få rätt belastning och inte dra på sig skador.

Trelleborgs FF och IFK Värnamo har en tradition i att möta varandra på försäsongen. De senaste tre åren har man mötts - på lördagen gör man det igen. Det är också en match som TFF hittills gått segrande ur alla gånger, 2019 med 1-0, 2018 med 3-1 och 2017 även den med 3-1.

- Vi ska bygga upp en fin vinnarkultur tillsammans och vinna vill man alltid. Men där är alltid en hantering i det, resultatet är inte det allra viktigaste imorgon. Vi ska inte prata om de senaste åren för mycket, men vi ska bygga upp en vinnarkultur igen.

- Vi har haft ett lite nytt arbetssätt och det ska bli spännande och se hur det ter sig i match. Alla ska förstå hur vi vill spela, vi har sett det i träning - nu vill vi se det i match också.

Trelleborgs FF har annars ovanligt många hemmamatcher i år på försäsongen, du ser hela schemat här. Morgondagens motståndare IFK Värnamo kommer spela i Division 1 Södra till våren.

- IFK Värnamo är en spännande motståndare med Jonas Thern i spetsen. De är väldigt passningsorienterade, en series skillnad mellan oss - men där vi kommer få se lite allt möjligt.

- Vi ska fokusera på vårt och komma in på rätt väg. Vi vill se TFF-kultur i inställning och att göra det för varandra. Få till en bra helhet.

Matchen Trelleborgs FF - IFK Värnamo har avspark 13:00 på Vångavallens konstgräsplan. Förhoppningsvis blir det en fin lördagseftermiddag tillsammans.

- Hoppas på uppehåll i regnet och att folk letar sig upp till Vångavallen för att kolla på oss spela vår första träningsmatch, avslutar Kristian Haynes.

Andreas Larsen har en skada av mindre art och Philip Mårtensson har varit sjuk. Annars saknas också Oscar Johansson och Bozidar Velickovic till morgondagens match på grund av skador. 

Salif Camara Jönsson som förlängde i veckan finns inte heller med, men är snart redo för match igen. Du hittar en lång intervju med Salif här.

Trupp:

Hampus Nilsson, Merlin Nuhanovic, Totte Holmqvist, Jakob Glasberg, Fredrik Liverstam, Erik Rasmusson, Anton Tideman, Isak Jönsson, Niklas Vesterlund, Kasper Harletun, Mattias Håkansson, Henrik Johansson, Haris Brkic, Jacob Christiansen, Christian Thobo Køhler, Erik Andersson, Anton Reuterskiöld, Måns Söderqvist, Fatawu Safiu, Andre Reinholdsson, Hjalmar Javefors.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 31 januari, 2020
Kategori: A-lag