Fotograf: Björn Sandberg

Man kunde knappt tro att det var januari månad när damerna spelade sin första träningsmatch på Limhamns IP på lördagen. Vindstilla, plusgrader och sol gjorde att det kändes närmast vårlikt i luften - åtminstone till en början.

Efter att ha varit igång i två veckor med träning väntade fjolårsallsvenska LB07 på konstgräset på Limhamns IP. Matchen LB07 - Trelleborgs FF Dam skulle sluta 3-2 - där hemmalaget dock gjorde det avgörande målet på matchens absolut sista spark.

- Vi har varit igång 14 dagar och första 10-20 minuterna var det extremt bra tempo i matchen. Det gick undan något så in i - så vi fick justera lite i försvarsspelet hur vi skulle ligga. Vi ska ha klart för oss att de trillade ur Allsvenskan - och vi står upp och gör det jäkligt bra, säger Hans Malmgren direkt efter matchen.

Efter högt tempo och bland annat en boll i ribban för gästande TFF, så tog hemmalaget LB07 ledningen - detta på en frispark som gick rakt in i mål.

LB07 hann också göra 2-0 innan Anna Plantin reducerade för TFF-damerna innan paus.

LB07 som startade med sitt A-lag bytte i den 60e matchminuten hela laget mot sitt F19-lag. Strax därefter kvitterade TFF-damerna genom Matilda Liljefors. Ett skott som styrdes i en båge över målvakten betydde 2-2.

- Under den timmen som de spelade med sitt A-lag så var vi betydligt bättre - sen gick vi ner oss när de bytte. Vi gick ner i tempo och hade svårt för att hålla igång det själva. Medan de hjälpte oss mer första timmen.

- De hade lite bättre tryck i passningar och vissa grejer första timmen. Men vi håller ihop det bra och vi låter dem spela på utsidorna på oss. Vi packar ihop, lämnar inte så mycket ytor till dem. Sen när vi återerövrar bollen så spelar vi stundtals väldigt fyndigt.

Det såg ut att bli 2-2, men på matchens sista spark avgjorde LB07 - en målvaktsretur och sedan ett skott från nära håll. Direkt efter gick slutsignalen.

- Jag är superduper-nöjd med matchen ändå. Vi är trötta i slutet och de får in fräscha, unga F19-spelare som vill springa av sig, visa upp sig - då har vi ju redan 60 minuter mot deras A-lag.

Målen i matchen kom genom Anna Plantin och Matilda Liljefors, två nya ansikten för TFF-supportern. Båda två var absolut välförtjänta av målen efter fina insatser och var absolut två av matchens bästa spelare.

- De gör det jättebra. Anna Plantin var ju med i träningsmatch sent i vintras, Matilda Liljefors kom in som ett brev på posten. Matilda var djävulskt bra i den 10-rollen hon hade, vi blir mer spelande än vi varit innan. Mer spel på offensiv planhalva - vi är mer bolltrygga.

- Får vi mala på detta så blir det bra. Mot ett motstånd i annan kaliber och vi kan hålla denna farten och spelet - så är mycket vunnit.

Nästa träningsmatch är inte förrän den 5 februari för damerna, innan dess blir det mer träning och sen ska man hinna med Nils Holgersson-cupen nästa helg. 

- Trevligt det också, lite annorlunda. Det kan säkert passa oss, nu har vi fått upp farten - så nu kör vi vidare. Vi kör fyspass på Oasen i Trelleborg imorgon, söndag.

Du hittar hela försäsongschemat/spelschemat för damerna här.

Startuppställning:

Somea Polozen - Matilda Svensson, Sandra Nilsson, Hanna Bauer, Viktoria Persson - Elin Engbe, Cassandra Clemén, Ebba Jahnfors, Emma Paulsson - Anna Plantin, Matilda Liljefors.

Avbytare:

Emy Alerskans, Sofie Alerskans, Linn Nilsson, Hanna Ålderstam, Nike Törnqvist.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 25 januari, 2020
Kategori: A-lag