På lördag spelar TFF första träningsmatchen för i år när damerna gästar fjolårsallsvenska LB07 på bortaplan. Det blir ett tufft första test för en, till vissa delar, ny TFF-trupp. Hans Malmgren ser med tillförsikt framåt på stundande träningsmatcher.

- Det är fortfarande tidigt, men att spela matcher är ett annat sätt att få träning, säger Malmgren. Det är ett roligare sätt att träna, och det tror jag tjejerna tycker också. Vi har valt att ha många träningsmatcher, vilket är bra då vi har mycket nytt folk. Ska man hitta rätt så tar det lite tid.

TFF ligger för närvarande på tre fotbollspass samt ett fyspass per vecka, och till det adderas nu alltså även träningsmatcher framgent. Totalt tio matcher är inbokade innan seriestarten i april.

- Det känns skönt att komma igång och få något att se fram emot på helgerna, fortsätter TFF-tränaren.

På spelarfronten har det hänt en hel del i vinter. Klubben har värvat nio nya spelare samtidigt som flera från fjolårstruppen har lämnat. Malmgren säger att det har varit en medveten strategi att förnya och föryngra. Årets trupp har en snittålder på 20,7 år.

- Vi tyckte att vi var väldigt bra mellan straffområdena, men vi ansåg att vi var för dåliga i straffområdena, både offensivt och defensivt, säger Malmgren. Den biten har vi valt att titta betydligt mer på.

- Jag kan säga att i stort sett har vi fått in det som vi velat få in, de spelarna som vi har varit i kontakt med har valt att tacka ja. På så vis känns det jävligt bra. Vi ville ha in spelare med fart som är bra skolade, och det tycker jag att vi har lyckats med.

Hans Malmgren upplever att nivån på träningsplanen har höjts några snäpp den här vintern.

- Truppen är betydligt jämnare än vad den varit något av de tidigare åren, men vi har även spetsar. Jag kommer få ett helsicke att ta ut en startelva om alla är på benen. Det är högre kvalitet på träningarna, alla känner att de måste höja sig för att vara med.

Har ni börjat prata målsättning?
- Den enda jag fått av styrelsen är att vi ska vara topp tre, säger Malmgren. Den tycker vi att vi ska kunna lösa, men det blir tufft. Vi har Borgeby och Asarum som trillade ur Elitettan, Eskilsminne som var med hela vägen ifjol och blev tvåa, och Hammenhög som var bra redan ifjol. Det kommer bli tufft, men inspirerande.

Vad vill du få för svar på lördag?
- Helgens match handlar främst om att få lufta alla och att komma igång, det är för tidigt att säga något annat. Vi har börjat prata lite försvarsspel, så nu gäller det att börja bygga på det vi kört i veckan. Resultatmässigt är det alltid roligt att vinna, men det är inte det vi är ute efter nu.

Trelleborgs FF möter LB07 på bortaplan på lördag klockan 14:00.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 23 januari, 2020
Kategori: A-lag