Fotograf: Björn Sandberg

På måndagskvällen kickade damerna och herrarna gemensamt igång fotbollsåret på Vångavallens konstgräsplan.

Efter uppvärmning tillsammans så tränade man på konstgräset på vars en planhalva, detta inför flera nyfikna supportrar.

Som tur var, så var det uppehåll i regnandet ikväll och närmast vindstilla. De som var frusna på plats värmdes av gulaschsoppa och TFF-blå kärlek.

- Äntligen är vi igång känns det som. Det har såklart varit skönt med ett litet break och lägga det mesta bakom sig, men vi har bara funderingar framåt nu och det känns inspirerande att komma hit och gruppen och spelarna känner samma sak, säger Kristian Haynes efter första träningen och var allmänt nöjd.

- Det här med gemensam träning blev bra, kul med mycket folk på plats. Bra förhållande idag utan regn, så hoppas det kan hållas så här för oss. Torrt och nästan vindstilla.

Flera nya ansikten på plats, senaste tillskottet Måns Söderqvist var även han där. Läs om senaste nyförvärvet här.

Annars så har herrarna sin första träningsmatch den 1 februari hemma mot IFK Värnamo - du ser hela försäsongsschemat här. Herrarna tränar redan på tisdagen igen på förmiddagen och kommer stegvis öka.

- Det blir lite mjukt att komma igång, vi stegrar sen belastningen och får igång oss. Skönt att komma igång - det här blir spännande, avslutar Kristian Haynes med ett stort leende.

På andra planhalvan tränade damerna. Damernas huvudtränare Hans Malmgren höll med herrarnas Kristian Haynes att den gemensamma träningen var ett bra avstamp.

- Det är riktigt skönt att komma igång och perfekta väderförhållande, säger Hans Malmgren efter att damernas träning var slut.

- I fjor var det snö och hela den biten, regnade liksom spik. Kul grej det här med gemensam träning, kanske att vi hade kunnat jobba med det mycket mer också, göra saker tillsammans.

Damerna har sin första träningsmatch redan i januari - borta mot LB07. Många träningsmatcher, men också stor trupp. Här hittar du damernas försäsongsschema.

- Vi har stor trupp, bred trupp. Många nya, jäkligt spännande grupp att jobba med. Svårt att ta ut en elva för här är så många bra spelare.

Stor och bra trupp som blev på måndagen än bättre, när trion Hanna Lundell, Somea Polozen och Ebba Wendt Lundgren anslöt.

- 25 januari har vi vår första träningsmatch mot LB07 och de har sagt att de kommer med bästa lag. Vi har många träningsmatcher, men många som vill spela. Vi spelar sjumannaturnering i Nova Kicken här nu snart. Sen rullar det på och vi kör.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 13 januari, 2020
Kategori: A-lag