Fotograf: Björn Sandberg

TFF-truppen gick på semesterledigt efter att säsongen avslutades första helgen i november, men det senaste veckan har laget varit i farten igen på Vångavallens träningsplan under Kristian Haynes ledning.

- Det har känts bra, säger TFF-tränaren. Det har också märkts på spelarna att det har varit lite lättsammare stämning, ingen press på matcher utan bara förberedelse inför 2020.

Totalt har 20 spelare varit i träning under veckan, varav två vanligtvis tillhör P19. I gruppen av spelare har det funnits spelare som är kontrakterade över 2020, spelare som har utgående avtal och vars framtid är osäker, spelare som redan har klart att de ska lämna samt en trio provspelare.

- Det är en situation i truppen med förändringarnas tider, hur nu det påverkar träningen, men det är ett ganska naturligt case vid den här tiden.

Spelarna som provtränat i veckan är Ardian Rexhepi (Tvååkers IF) Kalle Larsson (Lunds BK) Mohammed-Ali Dhaini (Torns IF). Huruvida det blir någon framtid i TFF för någon ur trion är i skrivande stund oklart.

- Det är en bra tid nu att stärka lokal förankring med spelare som har möjlighet till provträning, resonerar Haynes. Det stör inte och det påverkar inga matchförberedelser. Vi valde att begränsa det till tre spelare, och de var noggrant utvalda utifrån ett brett perspektiv.

TFF-tränar fyra pass under kommande vecka också, därefter väntar ledighet över jul och nyår. Men bara för att den kollektiva träningen tar uppehåll innebär det inte fullständig semesterledighet. Spelarna har ett ansvar att vara i gott fysiskt skick när träningen drar igång den 13:e januari.

Många supportrar undrar med stor nyfikenhet när första nyförvärvet ska presenteras. Ännu så länge har det varit tyst från TFF under silly season, men Kristian Haynes försäkrar att det händer saker bakom kulisserna.

- Jag kan väl säga att vi har flyttat ganska mycket positioner i vårt arbete, från tanke och analys till handling, säger Haynes. Jag tycker att vi kommit en bit på vägen. Sen erfarenhetsmässigt är det tider där man ibland sträcker sig efter spelare som har högre ambitioner, och där det kommer krävas att tiden går lite innan de landar i ett beslut.

- Vi känner ingen större stress bara för att vi ser att andra rekryterar, det är viktigare för oss att det bli rätt, avslutar Kristian Haynes.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 8 december, 2019
Kategori: A-lag