TFF tar sats för att bli ännu bättre på säljsidan. Sedan några veckor tillbaka är Thomas Dehlén ny på posten som säljare i klubben. Dehlén har mångårig säljerfarenhet inom ishockeyn i Malmö, men nu står han inför en ny utmaning i arbetslivet.

- Jag ser verkligen fram emot att få göra det jobb som jag gjort under tio år i Malmö Redhawks i min egen stad, säger Dehlén med nöjdhet.

Thomas Dehlén anställdes som säljare i Malmö Redhawks 2008 och stannade under ett decennium i Malmös största ishockeyklubb. Under året som passerat har han arbetat hos lillebror IK Pantern, men nu blir det alltså fotboll istället för ishockey.

- Jag har blivit oerhört positivt överraskad av företagsbiten i TFF, säger Thomas Dehlén. Malmö Redhawks är väldigt duktigt på detta också, men min bild är faktiskt att TFF är strået vassare. TFF är långt kommet på företagssidan men vi ska slipa det och göra det ännu vassare.

Hans Torsmar, som anställdes tidigare i höstas efter att Hasse Mattisson lämnat föreningen, kommer att ha det övergripande ansvaret för försäljning och event. Under Torsmar finns sedan Peter Kronström och Thomas Dehlén som kommer att fokusera på arbetet med event och försäljning. Syftet är dels att höja värdet för befintliga partners, men också att öka antalet partners ytterligare.

- Jag hoppas kunna bidra med mitt breda kontaktnät, säger Thomas Dehlén. Åren i Redhawks har gett mig ett enormt kontaktnät och samtidigt är jag trelleborgare, den kombinationen tror jag bli bra.

Dehlén är 45 år gammal och har bott i Trelleborg i princip hela livet, bortsett från en kortare utflykt till Malmö i yngre ålder. Nu delar han livet tillsammans med sin sambo och sin åttaåriga dotter, som sedan i våras spelar i TFF:s flicklag. Dehlén beskriver sig själv som ”en glad påg”, och inte minst är han oerhört stolt i egenskap av trelleborgare.

- Jag är stolt trelleborgare i själ och hjärta, jag tycker att man ska vara stolt över sin stad. Jag är taggad inte bara på att lyfta TFF, utan hela kommunen.

Dehlén har aldrig varit någon fotbollsfantast, men han har sett TFF spela flera gånger genom åren. Han minns klubbens första allsvenska avancemang efter kvalsegern mot Åtvidaberg 1984, då han bidrog till att det slogs publikrekord på Vångavallen. Men han har aldrig varit någon supersupporter.

- Alla mina kompisar håller på MFF, men jag har aldrig varit någon MFF:are. När TFF spelade i Allsvenskan åkte jag med glädje till derbyna i Malmö i TFF-halsduk. Jag tycker det är roligt att visa att man är stolt trelleborgare.

Sedan några veckor tillbaka har han Vångavallen som sin arbetsplats, och han tror att klubben går en positiv framtid till mötes.

- Jag ser jätteljust på den, därför tycker jag det är extra roligt att börja i klubben. Det är mycket som klubben gör bra, mer än bara fotboll, som exempelvis ”TFF – En kraft i samhället”. Jag menar att TFF har så mycket gott framför sig, och vi ska skruva det partnermässigt och göra det ännu bättre. Det ska bli jätteroligt, avslutar Dehlén.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 28 november, 2019
Kategori: A-lag