Fotograf: Björn Sandberg

I söndags spelade Trelleborgs FF:s P17 säsongens sista match när man tog emot Örebro SK på Vångavallen. TFF var redan klart för spel i nästa års P17-Allsvenskan Södra, men trots det var motivationen på topp och det blev en fin avslutning i och med segern med 5-0.

- Vi var rätt bestämda över att få in rätt energi till killarna, det finns inga betydelselösa matcher, säger tränaren György Millinkhoffer. Jag tyckte att vi gick in med bra inställning i matchen. Vi dominerade matchen i 90 minuter, och slutsiffrorna kändes lite för låga med tanke på hur många chanser vi hade. Det var en välspelad match där vi följde matchplanen, så det är synd att säsongen är slut nu.

TFF:s P17 uppnådde sin målsättning för året genom att säkra nytt kontrakt i landets högsta serie. Dessvärre var vårsäsongen inte tillräckligt stark för att TFF skulle kvalificera sig till höstens slutspelsserie, utan istället blev det spel i nedflyttningsserien under hösten. Laget slutade där på plats tre av sju och är därför klart för nästa års P17-Allsvenskan Södra.

- Resultatmässigt hade jag kanske önskat mer, men samtidigt så har nog årets P17-Allsvenskan varit starkare än förra årets, säger Millinkhoffer. Det var bara två poäng som skiljde oss från slutspelsserien, och vi var absolut värda den allsvenska platsen till nästa år. Det har varit nya formationer och nya principer för spelarna, som de har tagit emot väldigt bra.

I rollen som ungdomstränare ingår det oftast att få ta hand om en ny kull när det vankas årsskifte. För György Millhinkoffer har inte situationen varit annorlunda. För ungefär ett år sedan fick han in 16 nya spelare, som kompletterade de fyra som var kvar från 2018.

Mot bakgrund av det kan det också ta en viss tid innan spelet kommer på plats. Det blev laget också varse om efter att de förlorat med 12-0 i första träningsmatchen mot FC Nordsjälland i vintras. Därefter har utvecklingen sakteligen gått åt rätt håll.

- Vi har i princip alla matcher filmade, och man ser nu klart och tydligt att vi utvecklats både individuellt och som lag, menar Millinkhoffer. Vi har fått en stämpel på oss att vi är väldigt svåra att slå. De senaste fyra matcherna har vi släppt in noll mål. Det är bra attityd i laget och killarna är öppna för att ta in ny information.

Gabriel Johnson, Hugo Holmström, Joel Celik, Sebastian Ellhult, Totte Holmqvist har till följd av goda insatser fått representera P19 och U21 under året, och ytterligare spelare utöver dessa har fått chansen i U21. Dessutom har såväl Hugo Holmström som Totte Holmqvist blivit uttagna i ungdomslandslaget, vilket är ännu ett tecken på fina utvecklingskurvor. 

Vad är du mest nöjd med i år?
- Mest positivt tycker jag är att spelarna har förstått de principer vi försökt få in. Jag är stolt över att alla spelare i laget vet vad som gäller både på och utanför planen. På varje position vet man vad som gäller när man har boll eller inte har boll, och de vet vad jag kräver utanför planen när vi är inom Trelleborgs organisation.

Redan nu har årets P17-grupp splittrats, och när György Millinkhoffer samlar laget för träning i nästa vecka så är det till stora delar ett nytt manskap. Endast sex spelare från årets trupp kommer att vara kvar, resten är för gamla och blir aktuella för P19. Ersätter gör stommen i P16-laget.

Nu har TFF:s P17 uppehåll, men nästa vecka samlas laget för träning igen och den 10:e november premiärspelar man i Ligacupen borta mot Malmö FF.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 30 oktober, 2019
Kategori: A-lag