Fotograf: Christer Thorell

Trelleborgs FF har gjort en otroligt stark säsong med U21. Laget har tagit sig hela vägen fram till SM-final, men söndagens finalmöte med IFK Norrköping på Vångavallen slutade dessvärre med förlust efter ett sent övertidsmål av gästerna.

- Det var en snöplig förlust, konstaterar TFF-tränaren Kristian Haynes. Jag ska inte ta segern ifrån Norrköping, men jag tycker inte att vi förlorar mot ett bättre lag. Vi gör mycket bra i matchen men det är på detaljnivå med individuella misstag som det avgörs.

Matchen hade avspark kl 13:00 på Vångavallens A-plan under tisdagen, men den udda avsparkstiden till trots hade en del folk hittat till arenan. Publiken fick se ett TFF som inledde matchen starkast. TFF tog tak i taktpinnen, var aggressivt och började skapa målchanser tidigt. Bortamålvakten räddade sitt IFK Norrköping flera gånger samtidigt som gästerna inte hade ett avslut på mål under första 45. Därför var det också fullt logiskt när Dennis Antwi gav TFF ledningen i minut 42.

Ledningsmålet uppstod efter en fast situation där André Reinholdsson snappade upp en andraboll, serverade Dennis Antwi som välplacerat skickade in 1-0 vid första stolpen. TFF gick välförtjänt till halvtidsvila med ledning, och Kristian Haynes kunde vara väldigt nöjd med matchbilden.

Vid starten på andra halvlek var det IFK Norrköping som tog kommandot. ”Peking” förbättrade några saker i sitt spel samtidigt som TFF inte hade samma kraft som innan paus. Gästerna drev på spelet utan att för den sakens skull rada upp knivskarpa målchanser. Istället var det en högst slumpmässig situation som ledde fram till en kvittering. Ett distansskott, som inledningsvis upplevdes ofarligt, touchade på Isak Jönsson och rullade retfullt in bakom Philip Mårtensson i hemmamålet. Matchuret visade då 63 minuter.

Spelet jämnade ut sig mer under de sista 20 minuterna. TFF växte tillbaka in i matchen och skapade också några möjligheter till ett ledningsmål. När klockan passerat 90 minuter och var inne på stopptid skapade IFK Norrköping tre hörnor på rad, vilket slutligen ledde till ett segermål för gästerna i minut 93. En bortaspelare lyckades stöta in bollen på den tredje hörnan, och kort därefter blåstes matchen av.

Besvikelsen var så klart stor i TFF-lägret, som hade hoppats på guldjubel på Vångavallen.

- Det räcker inte för vinst idag då något i vårt beslutsfattande inte fungerar. Jag känner en klar irritation över de situationerna som leder fram till deras mål, säger Haynes och fortsätter.

- Jag försöker ändå övergripande att summera U21-säsongen utifrån en positiv anda, där vi har gjort många bra prestationer under året. Vi har gjort en bra resa och vi spelar en SM-final på Vångavallen, vilket är väldigt roligt.

TFF spelade i våras i Folksam U21-Superettan Södra, men vann den och kvalificerade sig därför för Folksam U21 Allsvenskan Södra under hösten. Väl där vann man serien och ställdes därför i SM-final mot IFK Norrköping, som vann den norra serien. Dagens finalförlust var TFF:s U21:s blott andra förlust i år, och laget kan således blicka tillbaka på en framgångsrik säsong.

TFF:s startelva:
Philip Mårtensson – Jakob Glasberg, Erik Rasmusson, Isak Jönsson, Albin Nilsson – Henrik Johansson, Haris Brkic, Zoran Jovanovic, Hjalmar Javefors – Dennis Antwi, André Reinholdsson

Avbytare:
Kevin Harletun, Samuel Fröjdh, Jacob Christiansen, Hugo Holmström, Totte Holmkvist, Marko Spajic, Edwin Hansson


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 29 oktober, 2019
Kategori: A-lag