Fotograf: Björn Sandberg

På lördagen spelas sista hemmamatchen för säsongen, då Jönköpings Södra IF kommer på besök till Vångavallen. Matchen har avspark redan 13:30.

Senaste gången Jönköpings Södra IF var på Vångavallen var ju i det Allsvenska kvalet. Då, var Kristian Haynes precis i slutet av en karriär och imorgon - precis i början av en annan.

- Det var ju i samband med mina sista matcher som spelare de var här senast - sen är det första nu då som huvudtränare. Det var viktigt då och är viktigt nu, säger Kristian Haynes inför morgondagens match.

Kristian Haynes tog över som huvudansvarig tränare efter att Peter Swärdh lämnat klubben i måndags.

Du kan läsa en längre intervju med Kristian här.

- Jönköpings Södra har annars en stark och erfaren trupp, som varit med länge. Det är ett bra lag.

- Vi gjorde en snabbanalys av de åtgärder som man kan göra på så här kort tid. Det är ingen hemlighet att vi släppt in för många bollar de senaste matcherna, något som vi jobbat på.

När lagen möttes i somras precis före uppehållet, vann Jönköpings Södra på Stadsparksvallen (2-0).

Lagen krigar annars runt vars ett kvalstreck, gästande Jönköpings Södra IF för att nå det övre och hemmalaget Trelleborgs FF för att undvika det nedre.

Där är inga avstängda spelare pga gula kort eller liknande i Trelleborgs FF. Niklas Vesterlund som inte kom till spel senast efter sent återbud saknas till morgondagens match.

- Niklas Vesterlund är skadad. Han har haft lite problem med ett knä ett tag och slog upp det på uppvärmningen senast, så han fick kasta in handduken sent då.

Förhoppningsvis är morgondagens match mot Jönköpings Södra då sista hemmamatchen för året. En match där en trepoängare definitivt säkrar kontraktet i Superettan.

- Det krävs bra stöttning, spelarna behöver kärlek och vi runt omkring - allihopa. Vi förväntar väl oss ingen anstormning, men lite extra hade varit kul och - tillsammans är vi starka!

Matchen Trelleborgs FF - Jönköpings Södra IF har avspark redan 13:30 på Vångavallen i Trelleborg. En match som har precis alla förutsättningar för att bli hur spännande och underhållande som helst.

Trupp:

Philip Mårtensson, Andreas Larsen, Hugo Andersson, Isak Jönsson, Bozidar Velickovic, Jakob Glasberg, Anton Tideman, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson, Haris Brkic, Christian Thobo Køhler, Oscar Johansson, Mattias Håkansson, Henrik Johansson, Fatawu Safiu, Zoran Jovanovic, André Reinholdsson, Dennis Antwi, Salif Camara Jönsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 25 oktober, 2019
Kategori: A-lag