Fotograf: Björn Sandberg

Efter veckans regn och rusk lyste solen på Vångavallen på lördagen, alldeles lagom till att första Trelleborgscupen skulle gå av stapeln. 2019 är premiäråret för Trelleborgscupen på klassiska Vångavallen i Trelleborg.

- Initiativet var från början att etablera en fotbollscup detta året, vi försökte i juni månad men hittade inget bra datum som inte konkurrerade med andra. Därför valde vi detta datumet nu och att lägga cupen efter sista veckan med seriespel för de här åldrarna, säger Kristian Haynes när han från ena kortsidan blickar över alla matcherna på Vångavallens A-plan.

- Tillsammans med grupperna P10, P11, F10, F11 och P14 - så har vi tillsammans skrapat ihop 51 lag och fått ihop en turnering. En turnering som går av stapeln här idag. Många matcher och en hel dag här på Vångavallen med glädje - helt perfekt.

Trelleborgscupen spelades hela lördagen, från tidiga 09:00 till 16:00 på eftermiddagen. 51 lag från södra delarna av Skåne, med P10, P11, F10, F11 samt P14 - ett första steg mot förhoppningvis något större i framtiden.

- Tur med vädret och det är alltid en risk denna tiden på året. Men det är svårt, vi får försöka sätta oss ner och hitta ett bättre datum till nästa gång kanske. Man vill ju såklart ha en sommarcup, med potential som kan växa till övernattningar och nyttja byarna runt omkring för gruppspel och annat. Det är en vision - men vi måste starta någonstans.

- Få till och etablera en större cup i föreningens regi. Man får bygga det i små portioner först - och detta är ett första test med 51 lag. Ändå imponerad att på kort tid få ihop detta arrangemanget.

Regnet och rusket byttes på lördagen mot lite varmare vindar och sol, men också värme i form av glädje och gemenskap. Utan alla föräldrars och ideella krafters hjälp hade inte Trelleborgscupen varit möjlig, inte heller utan Trelleborg AB som sponsrat cupen.

- Föräldrar är inkluderade och man ska se det som en del av gemenskapen att kunna hjälpa till vid såna här saker med sina barns idrottande. Det krävs en stor apparat för att dra runt detta. Vi är inte en tillräckligt stor organisation för att ha en större cup just nu - men det får man titta på på sikt.

- Stort tack till alla ledare och föräldrar som ställer upp, annars är detta inte möjligt.

Plötsligt hörs ett stort glädjevrål över hela Vångavallens A-plan när ett av flicklagen gör mål på en av de mindre planerna.

- Att vi fick vara här på A-planen trodde man inte utifrån hur det såg ut igår rent vädermässigt. Det hade ställt till med bekymmer om vi inte kunnat vara här. Det ser ändå ut att hålla bra, säger Jimmi Olsson som står bredvid Kristian Haynes på kortsidan.

- Det är ju en upplevelse för barnen att spela på A-planen, för att spela här, känna på hur det är - det är bra, avslutar Kristian Haynes innan han går ett varv bland matcherna.

Du läser mer om cupen här.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 19 oktober, 2019
Kategori: A-lag