Fotograf: Björn Sandberg

TFF är klart för SM-final för U21-lag. Under tisdagskvällen tog trelleborgarna en poäng hemma mot IFK Värnamo (3-3), vilket räckte för att säkra förstaplatsen i U21 Allsvenskan södra.

- Det känns kul, säger TFF-tränaren Kristian Haynes. Det hade varit snöpligt att förlora på hemmaplan idag. Väldigt kul för grabbarna, man såg att det var lite glädje kring sista målet, och det är härligt att se.

IFK Värnamo öppnade matchen bäst. En slarvig passning i TFF:s backlinje snappades upp av en Värnamo-anfallare som rundade Philip Mårtensson i TFF-målet och skickade in 0-1. Hemmalaget skapade inte särskilt mycket efter matchens första mål, men trots det lyckades man få till en kvittering i den 18:e minuten när Zoran Jovanovic fick foten på ett inspel från vänsterkanten, som touchades vidare till André Reinholdsson som rakade in bollen i mål.

Trots kvitteringsmålet var det fortsatt Värnamo som körde på med sitt spel. De spelade sig igenom hemmaförsvaret i den 27:e minuten och när de kom igenom i djupled var Philip Mårtensson chanslös i mål. 1-2 på tavlan, vilket också stod sig halvleken ut.

I paus gjorde TFF en del justeringar i laget för att få fart på spelet. Laget gick över till en 4-4-2-uppställning och Jacob Christiansen byttes ut till förmån för Hjalmar Javefors.

TFF gick ut till andra halvlek med målet att söka revansch på den första halvleken, därför var det också snöpligt när gästerna ökade på till 1-3 efter en hörna i den 48:e minuten. Trots att Kristian Haynes säger att han upplevde det som en enorm uppförsbacke i det läget, så gav sig inte hemmalaget. Liksom mot Kalmar i förra omgången, när man låg under med 2-0 men hämtade upp till 2-2, skulle TFF komma tillbaka.

TFF fick tag i bollinnehavet mer och försökte sätta till attacker. Ett inspel från Jakob Glasberg nådde Zoran Jovanovic i straffområdet, som först sköt på täckande försvarare, men fick tillbaka bollen och placerade den i mål till 2-3. Matchuret stod då på 58 minuter.

Med endast tre minuter kvar av ordinarie tid stod André Reinholdsson för en väldigt fin prestation när han vek in i banan från vänster, kom en mot en mot en försvarare, utmanade och sedan vackert skickade in bollen i bortre gaveln. Ett jättebra mål och en fin prestation gav 3-3, vilket också blev slutresultatet. Reinholdsson noterades därmed som tvåmålsskytt för andra U21-matchen i följd. 

TFF gjorde inte sin bästa insats för året, men trots det lyckades laget ro en poäng i hamn. Således är seriesegern säkrad.

- Nu hade vi ju bäddat för att ta oss till final, så då var det på något sätt viktigt att vi fixade det, konstaterar Kristian Haynes. Vi får ändå summera U21-säsongen med att det är jävligt bra genomfört, även om matchen idag kanske är den svagaste prestationen i år, säger Kristian Haynes som tar på sig ansvaret för en lite för balanserad uppställning idag.

- Det är bra att vi kan ta oss tillbaka in i matchen trots att spelet inte riktigt fungerar, det har symboliserar de två senaste matcherna, fortsätter Haynes. Fotboll spelas i 90 plus tillägg, det är små marginaler och inte alltid rättvist.

Nu väntar SM-final mot vinnaren av U21 Allsvenskan norra. I skrivande stund återstår tre omgångar av den norra serien, men just nu leds den av IFK Norrköping med tre poäng ner till andraplacerade Örebro SK.

Finalen är preliminärt planerad till den 30:e oktober, men inget matchdatum är helt spikat, och inte heller någon spelplats.

TFF:s startelva i matchen:
Philip Mårtensson – Jakob Glasberg, Timoty Axelsson, Albin Nilsson – Henrik Johansson, Jacob Christiansen, Zoran Jovanovic, Haris Brkic, Samuel Fröjdh - Kevin Harletun, André Reinholdsson

Avbytare:
Ajdin Besic, Hjalmar Javefors, Jonathan Jacobsson, Inas Suljic, Edwin Hansson.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 8 oktober, 2019
Kategori: A-lag