Fotograf: Björn Sandberg

Söndagens ’’Enkronasmatch’’ bjöd på spänning och stor underhållning när Trelleborgs FF spelade oavgjort med IK Brage - 2-2.

Efter en mållös första halvlek blev det målexplosion i andra, där först Oscar Johansson gav TFF ledningen.

IK Brage kvitterade snabbt genom en fantastisk cykelspark, men där TFF återtog ledningen och Fatawu Safiu var sista TFFare på bollen.

Matchen slutade dock som sagt 2-2 efter att IK Brage kvitterat igen på straff.

- I den delen av spelet där det handlar om metod och genomförandet av matchen, duellspel och fysik så - så tycker jag att vi gör en bra match över 90 minuter, säger TFFs manager Peter Swärdh på presskonferensen efter matchen.

Söndagens match var en av de bättre för säsongen, både offensivt och defensivt. Faktiskt var det så att IK Brage inte hade något ordentligt avslut förrän på tilläggstid i första halvlek.

I andra halvlek tog Trelleborgs FF då ledningen genom Oscar Johansson, ett skott utifrån som seglade vackert in över Brages målvakt i mål. Glädje bland de 1442 i publiken.

- Det finns saker vi kan göra bättre såklart. Vi satte press på deras backlinje på ett bra sätt tycker jag. Inte bara med tidiga bollar, men vi hade bra rörelse i Mattias Håkansson, Fatawu Safiu och Salif Camara Jönsson, även Oscar Johansson efter hand.

- Sen är det ju så, vi kände redan i första halvlek att där var saker i deras djupledsspel som vi hade lite sådär - om de träffar rätt så får vi lite problem. Men lyckas hantera det på ett bra sätt, det var inte i det vi landade i svårigheter utan var två fasta situationer som resulterade i mål.

Bara två minuter efter Oscar Johanssons 1-0-mål cykelsparkade Bjarni Mark Antonsson in kvitteringen, ett helt fantastiskt vackert mål faktiskt.

Dock återtog då TFF ledningen när Fatawu Safiu sköt via Brage-ben bollen i mål till 2-1, sen 10 minuter senare fick Brage en straff efter hands. En straff som Christian Kouakou satte i mitten av Andreas Larsens mål.

Efter 2-2 var hemmalaget Trelleborgs FF dock närmast att ta alla tre poäng, bland annat genom Fatawu Safiu - men efter en dribblingsräd snubblar eller halkar i skottögonblicket.

- Tycker det är mentalt starkt av laget att dels komma tillbaka från 1-1-målet, sen också att vi kunde hålla spelet uppe efter deras 2-2. Det är vi som har de allra vassaste chanserna i slutfasen här, med Fatawus situation. Snubblar eller halkar.

- Vi har mycket att ta med oss, vi tar med oss en poäng också som är väldigt viktig för oss i slutstriden och jobbar vidare från det.

Är det en av de bättre matcherna för i år?

- Över 90 minuter ja, detta är de första poängen vi tar från topp fyra i tabellen. Så att, jag sa till spelarna idag att detta var en jätteviktig poäng - och väldigt mycket vi kan ta med oss idag både försvarsmässigt och anfallsmässigt.

Nu är det ett landslagsuppehåll och nästa match är faktiskt inte förrän den 20 oktober borta mot Norrby IF.

Målet som Oscar Johansson gjorde mot IK Brage på söndagen är det första i TFF-tröjan.

I tabellen så ligger Trelleborgs FF på tionde plats - fem poäng före IK Frej på kvalplats.

Startuppställning:

Andreas Larsen - Isak Jönsson, Bozidar Velickovic, Hugo Andersson, Anton Tideman - Oscar Johansson, Erik Andersson, Sebastian Ohlsson, Mattias Håkansson (ut 87) - Fatawu Safiu, Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Philip Mårtensson, Jakob Glasberg, André Reinholdsson, Zoran Jovanovic, Henrik Johansson, Hugo Andersson (in 87), Haris Brkic.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 6 oktober, 2019
Kategori: A-lag