Fotograf: Björn Sandberg

TFF kommer allt närmare en SM-final i U21-Allsvenskan. Efter 2-2 borta mot Kalmar FF under tisdagskvällen räcker en poäng i sista omgången för att vinn den södra serien.

Tisdagskvällens möte var mellan just ettan och tvåan i tabellen. Hemmalaget kunde gett sig själv hyggliga förutsättningar inför sista matchen, men nu har KFF tre poäng och fyra plusmål att hämta in på serieledande TFF.

Det var hemmalaget som tog kommandot direkt efter avspark på Gasten IP i Kalmar. Redan efter åtta minuter gav Herman Hallberg KFF ledningen med 1-0 efter att TFF tappat boll centralt i banan och bjudit hemmalaget på en omställning. I den 28:e minuten föll brasilianske Maxwell lätt i TFF:s straffområde efter ett väggspel med Kalmar-spelare. Brassen tog straffen på egen hand, och ökade på till 2-0, vilket också stod sig halvleken ut.

I paus korrigerade TFF till ett 3-5-2-system, vilket bidrog till att matchen ändrade karaktär. KFF, som varit starkast i den första halvleken, fick inte lika mycket att säga till om och TFF började komma in i matchen mer. Det skapades möjligheter åt båda hållen, men i den 56:e minuten var det tid för reducering. Mattias Håkansson nådde André Reinholdsson med en passning i djupled. Reinholdsson löpte sig fri och skickade in bollen till 2-1 bakom Viktor Noring i hemmamålet.

Reduceringsmålet gav TFF energi. I minut 71 kom ett uppspel från Timoty Axelsson till Dennis Antwi, som i sin tur förlängde till André Reinholdsson som kom löpande mellan innerbackarna och lyfte in kvitteringen via stolpen. Under de sista 20 minuterna skapades farligheter åt båda håll, men 2-2 stod sig matchen ut.

- Helt klart tar vi med oss att vi kunde resa oss efter paus, det är jäkligt bra, säger Kristian Haynes efter matchens slut. Det är lite det som har symboliserat året, vi har varit svåra att besegra och vi slutar inte kämpa.

- Idag fungerade kanske vissa saker mindre bra jämfört med andra omgångar där vi haft bättre koll på det. Men sammantaget blir det bra, och jag är glad för poängen och för prestationen som helhet.

Inför nästa veckas hemmamatch mot IFK Värnamo är alltså förutsättningen att TFF definitivt är klart för SM-final mot segraren av den norra serien vid en poäng. För närvarande har TFF tre poäng och fyra plusmål tillgodo på Kalmar FF på andra plats. Kalmar möter Falkenberg borta, som är placerat på tredje plats två poäng bakom KFF.

- Egentligen är det aldrig resultatfixerat i denna serie utifrån att namnet är utvecklingsserie, utan man vill testa och uppmuntra spelare, förklarar Kristian Haynes. Man behöver plocka bort resultatkravet från axlarna, men nu är vi här, och vi ska inte slå avkall på något vi har gjort hittills. Hela året har genomsyrats av bra insatser med bra attityd och arbetsvilja, vilket har gett oss förutsättningar att prestera på detta sätt.

Sista omgången avgörs för TFF:s del på tisdag när IFK Värnamo gästar Vångavallen, med avspark kl 17:00.

TFF:s startelva i matchen:
Edwin Hansson – Jakob Glasberg, Robin Nilsson, Timoty Axelsson, Albin Nilsson – Kevin Harletun, Hugo Andersson, Haris Brkic, Mattias Håkansson – Dennis Antwi, André Reinholdsson

Avbytare:
Samuel Fröjdh, Ajdin Besic, Totte Holmkvist, Samir Polozen, Pontus Cederholm Thell.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 1 oktober, 2019
Kategori: A-lag