Fotograf: Björn Sandberg

På söndag avgörs sista omgången i Division ett Södra Götaland, men för TFF blir det, åtminstone på förhand sett, en odramatisk avslutning. Laget saknar möjlighet att avancera till Elitettan och kontraktet för nästa år är säkrat sedan flera veckor tillbaka. 

- Vi kommer att gå för vinst, men det känns som att det behövs att säsongen tar slut snart, konstaterar Nike Törnqvist. Det ska ändå bli skönt med uppehåll, jag tror att vi alla behöver ladda om.

Sedan TFF startade upp sin satsning på damfotboll inför säsongen 2016 har seniorlaget gått som en raket genom seriesystemet. I år har det dock inte blivit någon serieseger i Division ett, men så är det också den tuffaste serien så här långt, precis under elitfotbollen.

- Det har varit lite upp och ner, stundtals har vi spelat riktigt bra och stundtals har vi spelat mindre bra. Vi har haft mycket skador och sjukdomar som har ställt till det, säger Törnqvist.

Är ni ändå nöjda med att ha klarat kontraktet?
- Ja, det får man ändå vara. Jag är ny för säsongen, men folk här är vana vid att vinna varje match. Jag tror ändå att Division ett är ett stort steg upp från Division två, så jag tycket absolut att vi ska vara nöjda med att klara kontraktet. Man vill så klart alltid att det ska gå bättre, och jag tycker att vi har en högre nivå i oss, men vi ska ändå vara nöjda, för det är ingen lätt serie.

Nike Törnqvist anlände till TFF inför den här säsongen efter ett fjolår med Skurups AIF i Division ett. Hon har varit tillfreds med att spela för Trelleborgsklubben under sitt debutår.

- Det är väldigt bra förutsättningar i TFF, det får man säga. Allt runt omkring har funkat väldigt bra, så det har varit riktigt kul.

Törnqvist har varit en av spelarna i laget som förekommit mest frekvent i startelvan under året. Hon missade en match när hon var avstängd, och en annan när hon var sjuk, men i övrigt har hon spelat.

- Min egen prestation har också varit lite upp och ner faktiskt, även om jag ser den som godkänd. Jag vet att jag kan mer än vad jag har visat i år, det känns som vi alla kan bättre än vad vi har visat i år.

Laget kommer närmast från två raka 4-0-förluster, som har svidit en aning, men så har man också mött starkt motstånd.

- Vi har mött ettan och tvåan i serien, men jag tycker inte att resultatet har speglat några av matcherna, säger Törnqvist. Men det märktes särskilt mot Eskilsminne senast varför det är ett topplag, när bollen kom in i vårt straffområde så var de där och satte dit den. Spelmässigt tycker jag dock inte att det var någon större skillnad. Det var inte våra två sämsta matcher i år.

På söndag åker TFF till Halmstad för att möta IS Halmia i säsongsavslutningen. Halmia ligger två poäng före TFF på sjätte plats i tabellen, så matchen blir således en kamp om vem som ska sluta sexa.

- Det är ändå en viktig match för placeringen. Det är klart att vi vill klättra, för det ser ändå bättre ut att komma sexa än sjua. Kommer vi bara upp i nivå så tror jag att vi kan vinna matchen. Det hade varit jäkligt skönt också att avsluta med en vinst.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 27 september, 2019
Kategori: A-lag