Fotograf: Björn Sandberg

TFF:s P17 gick in i gårdagens seriematch mot IK Oddevold med två raka förluster i ryggen, men under söndagen blev det islossning. Övertygande 5-0 på Vångavallen och ett steg mot nytt kontrakt i nästa års P17-Allsvenskan Södra.

TFF-laget tillhör höstens nedflyttningsserie och kämpar således för att säkra kontraktet inför nästa år. Ännu så länge är man på säker mark, och i och med söndagens trepoängare så ser det positivt ut inför avslutningen. Med tre matcher kvar att spela har TFF sju poäng tillgodo på Oddevold just under strecket, även om bohuslänningarna har en match mindre spelad.

Hemmalaget tog kommandot direkt efter avspark och med bra anfallskombinationer lyckades TFF sätta tryck på Oddevolds försvar. Efter tio minuters spel kom också ledningsmålet efter att Inas Sulic skickat en frispark direkt i mål från 18 meter.

I 39:e minuten var det dags för Inas Suljic att noteras som målskytt igen, efter att han nickat ett högerinlägg från Ken Legiec i nät. 2-0 stod sig också halvleken ut.

Oddevold försökte ta kommandot under inledningen på andra halvlek och spelade med högre risk, men utan att lyckas skapa några större farligheter. Istället var det TFF som ökade på till 3-0 i 69:e minuten när Leonardo Radic spelade in bollen från vänsterkanten, varpå Robin Kolnby skarvade in bollen i mål.

Efter 3-0-målet genomförde TFF en del byten. Samtliga spelare som startade på bänken fick speltid, och några av dem fick också avgörande betydelse för kommande mål. Noah Mattsson assisterade Fritiof Hellichius till 4-0, och i slutminuterna blev det 5-0 efter en fantastisk soloprestation från Erik Hjertsson som drev bollen ända från mittplan.

- Man ska inte säga att det är en sexpoängsmatch, men det är ändå viktigt att studsa tillbaka efter två förluster, säger tränaren György Millinkhoffer. Redan i förra veckan spelade vi bättre mot Örgryte, och idag (läs söndag) dominerade vi matchen från minut ett till slut. Vi är det bättre laget och vinner rättvist.

TFF har ett tydligt mål om att P17-laget, liksom P19, ska spela i Allsvenskan även kommande säsong. Förhoppningsvis kan man ta ett stort kliv mot säkrat kontrakt redan kommande omgång.

- Det är inget lag som vill åka ur Allsvenskan, så alla spelar med bästa laget i varje match, alla matcher är viktiga. Med tre matcher kvar är vi vaksamma och gör vårt jobb. På fredag ska vi försöka trycka Lund bakom oss om det går. Det är viktigt, konstaterar György Millinkhoffer avslutningsvis.

TFF möter Lunds BK på Klostergårdens IP nu på fredag kl 19:00.

TFF:s startelva i matchen:
William Sahlin – Ken Legiec, Sebastian Ellhult, Joel Celik, Leonardo Radic – Hugo Holmström, Jakob Wohlin, Theo Mårtensson – Robin Kolnby, Hugo Malmborg, Inas Suljic.

Avbytare:
Erik Hjertsson, Fritiof Hellichius, Noah Mattsson, David Karlsson, Robin Ahlholm, Felix Silfverhielm


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 23 september, 2019
Kategori: A-lag