Fotograf: Björn Sandberg

Under tisdagskvällen besegrade TFF BK Häcken på bortaplan i U21-serien. Slutresultatet skrevs till 0-3, vilket innebär att TFF fortsatt är obesegrat som serieledare i U21-Allsvenskan södra.

TFF-laget lämnade ett regnigt Skåne vid lunch, men anlände till ett soligt Hisingen i Göteborg. Matchen ägde rum på konstgräset på Bravida Arena.

Matchen var bara i sitt inledningsskede när gästspelande Kevin Harletun rullade in 0-1 för bortalaget. Matchuret visade knappt 20 minuter minuter när TFF vann boll på mittplan, och ställde om snabbt genom Haris Brkic och André Reinholdsson innan bollen nådde Harletun, som ryckte sig loss, och sköt bollen runt målvakten.

En riktigt smakstart för TFF, som mönstrade ett något mer oerfaret lag i afton, jämfört med många tidigare matcher i U21-serien. Gästerna hade trots allt flera A-lagsspelare i startelvan, vilket skiljde sig från hemmalaget som mönstrade ett ännu yngre lag.

TFF fortsatte vara bra under den första halvan av första halvlek, men ju längre halvleken led desto mer tog Häcken över spelet. Ett ribbskott var dock hemmalagets farligaste, och enda, målchans under första 45 minuterna. Fem minuter före paus knoppade Niklas Vesterlund in en hörna från Haris Brkic, och utökade därmed TFF:s ledning till 0-2.

I den andra halvleken hade BK Häcken mycket boll, men hade svårt att skapa chanser, och TFF hade bra kontroll på matchen. Strax före matchslut kom Kevin Harletun loss och spelade fram inhoppande Gabriel Johnson, som satte spiken i kistan, 0-3.

- Resultatet och nollan bakåt är vi nöjda med, men prestationsmässigt tycker jag inte att vi kom upp i samma nivå som tidigare av olika anledningar, säger Kristian Haynes efteråt. Häcken var bra och vi behöver vara bättre både offensivt och defensivt.

- Men med tanke på resultatet kan man inte vara annat än nöjd, förklarar Haynes. Vi fortsätter gå starkt, vi har bra attityd inför matcherna, vilket ligger till grund för detta. Idag luftar vi hela bänken, där vi har fem spelare från P19 som får chansen. Kul att de också får vara med och påverka till något positivt. Det känns jättebra.

Med endast två matcher kvar av serien är TFF fortsatt obesegrat i toppen. Kalmar FF, som förvisso har en match mindre spelad, återfinns sex poäng bakom på andraplatsen. TFF har med andra ord goda möjligheter att ta hem seriesegern, och därmed ställas i en SM-final mot vinnaren av den norra serien.

Gällande målskytten Kevin Harletun så har han tränat med TFF:s A-lag under senaste veckan, och kommer så att göra även under torsdagen. 18-åringen kommer från Trelleborg, men har tillhört Malmö FF:s ungdomslag de senaste åren, fast är nu på väg bort från MFF. TFF har gett honom möjligheten att träna med laget under en veckas tid, men något mer än så är i skrivande stund inte bestämt.

Nästa match för TFF i U21-Allsvenskan går av stapeln den 1/10 borta mot Kalmar FF.

Startuppställning:
Philip Mårtensson – Niklas Vesterlund, Timoty Axelsson, Erik Rasmusson, Albin Nilsson – Henrik Johansson, Jacob Christiansen, Haris Brkic, Hugo Andersson – Andre Reinholdsson, Kevin Harletun

Avbytare:
Hjalmar Javefors, Samuel Fröjdh, Totte Holmkvist, Gabriel Johnson, Samir Polozen, Pontus Cederholm Thell.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 10 september, 2019
Kategori: A-lag