Fotograf: Björn Sandberg

Palmfestivalen avslutades på lördagen, men festivalstämningen förlängdes när Trelleborgs FF tog en viktig trepoängare mot Västerås SK på söndagen.

Efter en retlig förlust senast mot Varbergs BoIS FC - vann man istället på söndagen med 2-1.

Mattias Håkansson och nye Fatawu Safiu gjorde målen för Trelleborgs FF. Fatawu Safiu som för övrigt gjorde första matchen från start i TFF-tröjan.

- 12 poäng på sju matcher i andra halvan av serien, det är bra. Bra av ett lag som ändå sliter mycket med högt och lågt, säger TFFs manager Peter Swärdh efter matchen på presskonferensen.

- I de här två sista matcherna tycker jag ändå att vi kommit lite närmare motståndarna, haft lite kortare avstånd mellan lagdelarna. Blivit lite starkare i duellspelet och idag adderar vi lite fysik i Fatawu, Mattias och Oscar på planen.

1-0 kom genom Mattias Håkansson redan i den tionde matchminuten. Efter ett skott av Anton Tideman studsade bollen till Mattias som på något sätt fick med sig bollen - och sköt i mål. Målet firade han med True Blues i ena hörnet av Vångavallen.

2-0 kom några minuter före paus genom nye Fatawu Safiu. En rensning efter TFF-frispark hamnade hos Fatawu som lobbnickade in bollen i mål.

Gästande Västerås SK reducerade i andra halvlek - men TFF kunde hålla undan och ta en viktig trepoängare.

- Extremt nöjd med vinsten - extremt nöjd med att spelarna fick vinna en match. De sliter stenhårt i veckorna, kommer tillbaka och alla vet om att det inte rullat som vi vill i alla lägen - vi har gjort misstag både kollektivt och individuellt. Men, de sliter stenhårt för att vi ska kunna komma på rätt väg och sen kommer vi ha nytta av denna segern på vägen.

Fatawu Safiu gjorde på söndagen sin första match från start, visade också fina kvaliteter på Vångavallen - och även gjorde ett påpassligt mål. Peter Swärdh var såklart nöjd med hans insats efter matchen.

- Han kan väldigt mycket. Det är en erfaren spelare och det ser man också. Han är rädd om bollen, ofta kommer han ur situationerna med bollen och vi behåller den efter hans första aktion. Vi vet också att han kan skapa assist - men också vara ett hot och göra mål själv.

- Han jobbar väldigt hårt för oss, är dessutom bra försvarsmässigt också.

I den 83e minuten reducerade gästande Västerås SK i matchen, det blev också lite nervöst precis i slutet. Dock kunde TFF hålla undan och vinna.

Hur ska vi göra för att det inte ska bli så nervöst i matcherna?

- Det är olika från match till match - men idag så, ja, då skulle vi varit mer effektiva och dödat matchen innan, avslutar Peter Swärdh.

I den 72a minuten gjordes ett intressant byte i Trelleborgs FF - då kom nämligen Hugo Andersson in. Då hade Trelleborgs FF faktiskt två spelare med samma namn inne samtidigt. En i försvaret och en på mittfältet.

Nu är det ett kortare uppehåll i Superettan - nästa match är den 14 september borta mot Örgryte IS, avspark 13:30.

Startuppställning:

Andreas Larsen - Isak Jönsson, Hugo Andersson, Bozidar Velickovic, Anton Tideman - Oscar Johansson (ut 79), Sebastian Ohlsson, Christian Thobo Køhler, Mattias Håkansson (ut 72) - Fatawu Safiu (ut 90), Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Philip Mårtensson, Jakob Glasberg (in 79), André Reinholdsson, Zoran Jovanovic (in 90), Henrik Johansson, Hugo Andersson (in 72), Haris Brkic.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 1 september, 2019
Kategori: A-lag