Fotograf: Björn Sandberg

Efter 0-0 i paus hemma mot Växjö DFF Akademi så stod TFF-damerna för en rejäl urladdning i andra halvlek.

Efter ett hattrick av Viktoria Persson och mål av både Nike Törnqvist och Ebba Jahnfors - så slutade matchen hela 5-0.

- Hade vi haft lite mer flyt så hade vi gjort mål i första anfallet, med en boll uppe i klykan, säger TFF-damernas tränare Hans Malmgren direkt efter matchen.

Efter en boll i klykan redan efter några sekunder så var första halvlek en seg historia. Förutom att Växjö också hade boll i målramen så sprangs det mest offside på Vångavallens närmast perfekta gräsmatta.

- Sen har vi inte riktigt tålamod och de står högt med sin backlinje - lite för heta och springer offside. Vi har lite för bråttom, ibland slår vi bollen för sent och ibland inte alls. Möter man ett så högt stående lag som Växjö idag så kommer chanserna förr eller senare.

Målen i matchen skulle alltså komma i andra halvlek. Med två byten i paus, där Matilda Svensson och Josefine Svensson kom in, så satte det snurr ordentligt och det dröjde inte länge förrän 1-0 kom genom Viktoria Persson.

- Vi justerade lite lite till andra halvlek. Vi snackade om att våga spela en passning till och hitta till våra yttrar, så vi kunde komma med lite mer fart.

- Tyckte vi lyckades betydligt bättre i andra halvlek, fick bra utdelning på våra byten. Där Matilda Svensson kom in som högerback och gör det jättebra, Josefine Svensson gör det jättebra som ytter. Alla bytena var positiva.

2-0 gjorde Nike Törnqvist. Sedan hann Viktoria Persson göra två mål till och Ebba Jahnfors gjorde ett innan slutsignalen gick. Matchen slutade 5-0.

- Det var en liten islossning här. Känner att vi har haft saker lite emot oss, vissa matcher har vi inte haft turen alls med oss. Idag har vi turen med oss istället, för de har också två bollar i stolpen i första halvlek.

- I det stora hela så tycker jag ändå att vi ska vinna den här matchen, sen blir det kanske nåt mål för stort i resultatet om man ser till vad de hade för chanser också. Vi snackade om i paus om att vi är starka i andra halvlek, vi maler ner våra motståndare - det gör vi idag igen. Det visar att vi ligger bra på det konditionsmässigt, att vi orkar fullfölja det vi gör.

- I andra halvlek tycker jag att de stort sett har inte har någonting. Några ströchanser här och där, men det kan också vara för att vi var lite slarviga.

5-0 och tre härliga poäng till TFF-damerna. Tre poäng som också innebär att man tar ett stort kliv mot ett säkrat kontrakt i Division 1 Södra Götaland.

- Hade vi haft lite mer tur så hade det kunnat bli något mål till - men jag är väldigt nöjd med våra fem.

- I stora hela så är jag jäkligt nöjd. De här tre poängen tror jag innebär att vi har säkrat kontraktet till nästa år.

Startuppställning:

Emy Alerskans - Sofie Alerskans, Sandra Nilsson, Hanna Bauer, Rebecka Söholt - Julia Jonasson, Ebba Jahnfors, Mathilda Roth, Nike Törnqvist - Annelie Nilsson, Viktoria Persson.

Avbytare:

Lina Lundgren, Malin Bengtsson, Matilda Svensson, Emilia Olsson, Emma Nilsson, Josefine Svensson, Elin Engbe.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 31 augusti, 2019
Kategori: A-lag