Fotograf: Björn Sandberg

TFF fortsätter att leverera i U21-Allsvenskan. Under tisdagskvällen besegrades Halmstads BK på bortaplan med 1-2. TFF tog därmed sin sjunde poäng på tre matcher och ligger i topp i Folksam U21 Allsvenskan Södra Höst.

Det var en förhållandevis jämn och chansfattig match som utspelade sig på Skedalaheds IP i utkanten av Halmstad. Matchen hade pågått i drygt tio minuter när gästerna tog ledningen. Bollen nådde slumpartat Haris Brkic till höger på offensiv planhalva, som fick med sig den in i straffområdet och sköt ett vänsterskott mot första stolpen som gav TFF ledningen.

Kristian Haynes upplevde att hans TFF kontrollerade den första halvleken ganska bra. Laget hade mycket boll och gjorde bra saker i speluppbyggnaden, utan att för den sakens skull rada upp målchanser. HBK stod inte för några större hot under de första 45 minuterna. 0-1 stod sig halvleken ut.

I den 63:e matchminuten kvitterade Halmstads BK på hörna efter en andrabollssituation där en hemmaspelare sköt bollen i mål. Fem minuter senare fick HBK en av sina innerbackar utvisad efter två gula kort. TFF flyttade fram positionerna något och i den 78:e minuten lämnade HBK-målvakten retur på ett avslut från André Reinholdsson, varpå inhoppande Inas Suljic skickade segermålet i nät. TFF kontrollerade därefter spelet fram till att domaren blåste av, och slutresultatet skrevs till 1-2.

Tisdagskvällens seger innebar att TFF tog sin sjunde poäng på tre matcher i Folksam U21 Allsvenskan Södra Höst. Kristian Haynes menar att TFF tog en rättvis seger på bortagräs.

- Absolut, sedan finns det alltid saker och ting som kan förbättras, säger Haynes. Jag tycker att vi hanterar vissa saker i speluppbyggnaden bra, men det som är förbättringspunkter är att omsätta spelet till fler målchanser. Även om det inte är resultatorienterat på samma sätt i U21 så är det viktigt att vi vinner matcher.

Anfallsförvärvet Musa Noah Kamara var tänkt att debutera i TFF-tröjan under tisdagen, men en lättare sjukdom satte stopp och debuten får vänta.

- Vi håller uppe standard, energi och attityd idag, konstaterar Kristian Haynes. Vi skapar också ett bra klimat i U21 i kombinationen mellan etablerade och yngre spelare. Många spelare gör bra insatser, men Robin (Nilsson) ska hyllas idag med sin närvaro och proffsiga inställning. Han jobbar alltid hundra procent, det kvittar vilket sammanhang, och han hjälper våra unga spelare fantastiskt bra.

Nästa match i U21-serien äger rum den 27:e augusti hemma mot IFK Göteborg.

TFF:s startuppställning:
Philip Mårtensson, - Albin Nilsson, Robin Nilsson, Erik Rasmusson, Totte Holmkvist – Robin Kolnby, Hugo Andersson, Jacob Christiansen, Marko Spajic – Haris Brkic – André Reinholdsson

Avbytare:
Joel Celik, Jakob Wohlin, Inas Suljic


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 13 augusti, 2019
Kategori: A-lag