Fotograf: Björn Sandberg

Andra matchen i rad slutade oavgjort för Trelleborgs FF i Superettan på söndagseftermiddagen. Hemma mot IF Brommapojkarna såg det ut att bli seger, men gästerna kvitterade i slutet av matchen.

Trelleborgs FF - IF Brommapojkarna, 1-1.

Det var ett blåsigt, men sommarvarmt och soligt Vångavallen på söndagen. Trots det fina vädret och fina förutsättningar för fotboll, stannade publiksiffran på 721.

De som tagit sig till Vångavallen fick annars se en mållös första halvlek, men där bland annat rivige Dennis Antwi haft en boll tätt över.

I andra halvlek skulle dock hemmalaget Trelleborgs FF ta ledningen och det genom Sebastian Ohlsson. Sebastian sköt, närmast stillastående, ett distansskott sidan om BPs målvakt, 1-0.

Det såg länge ut som att Sebastian skulle bli stor matchhjälte med sitt mål.

Men, några minuter från 90 skulle det bli en kvittering. BPs Oskar Fallenius tog sig fram på västerkanten, sköt ett skott medan Aron Sandén var i offsideposition ståendes framför Andreas Larsen i TFF-målet. Bollen slank in mellan benen på Andreas Larsen, efter en stund dömde domaren för mål, 1-1

1-1 skulle också bli slutresultatet i matchen.

- Vi pratade om distansskott - och det var kul att Sebastian Ohlsson fick göra mål på just distansskott. Vi hade några till i andra halvlek. Det är ett sätt att luckra upp ett lågt försvarsspel när man får ett passivt spel emot, säger TFFs manager Peter Swärdh på presskonferensen efter matchen.

- Vi tappade ju - vilket säkert var BPs idé, så att de fick för mycket kontringsspel i första halvlek där de kom i fina situationer. Kanske inte numerära överlägen, men rättvända med boll in på vår planhalva. Det var något vi försökte rätta till och tycker att vi rättade till, bortsett från en svag hemmåtnick som inte var tillräckligt lång.

I den 34e minuten tvingades Isak Jönsson till byte, in kom då Bozidar Velickovic som med det också gjorde debut i Superettan.

Isak tvingades lämna efter en kollision med egna målvakten Andreas Larsen.

- I övrigt tycker jag att Bozidar gör en stark debut idag. Syns att det är en spelare med bra uppfattning av spelet, både defensivt och offensivt - har även en bra uppspelsfot. En spelare vi kommer ha väldig nytta utav.

- Henrik Johansson gjorde också hemmadebut idag, visade upp fina kvaliteter i sitt offensiva spel. Det var positivt.

Precis som borta mot Syrianska FC tappade Trelleborgs FF ledning till ett oavgjort resultat. Trelleborgs FF är annars inne i en ganska hygglig matchsvit, där man inte förlorat på fyra raka matcher.

Men, det är klart, att tappa de tre poängen igen är en besvikelse.

- Ska vi vinna en sån här match tydligare eller dra nytta av vårt anfallsspel så måste vi vara snabbare och mer direkt. Samtidigt som vi måste ha större effektivitet i de lägen som vi skaffar då. Då kan vi ha ett större överläge - så slipper vi liksom lita på om det är rätt eller fel på ett beslut som domaren ska ta där. Det kan nog diskuteras litegrann, det tror jag.

Nästa match i Superettan är borta mot Degerfors IF på lördag. Avsparken är 18:00 då på Stora Valla.

Startuppställning:

Andreas Larsen - Jakob Glasberg, Hugo Andersson, Isak Jönsson (ut 34), Anton Tideman - Henrik Johansson (ut 63) , Sebastian Ohlsson, Christian Thobo Køhler (ut 79), Erik Andersson - Dennis Antwi, Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Philip Mårtensson, Albin Nilsson, Robin Nilsson (in 79), André Reinholdsson, Bozidar Velickovic (in 34), Hugo Andersson, Haris Brkic (in 63).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 11 augusti, 2019
Kategori: A-lag