Fotograf: Björn Sandberg

Ny viktig match väntar Trelleborgs FF i Superettan. På söndagen kommer IF Brommapojkarna på besök till Vångavallen, avspark 15:00.

- Vi laddar för en spännande match och förhoppningsvis tre poäng. Vi har haft en bra träningsvecka och sitter på en hygglig trend - med sju poäng på tre matcher och det är något vi vill bygga vidare på, säger TFFs manager Peter Swärdh inför morgondagens match.

- Vi vill gå in på Vångavallen och vara mer dominanta och tydligare imorgon än vad vi var mot bland annat IK Frej.

Motståndarna imorgon, IF Brommapojkarna, ligger för närvarande sist i Superettan. Det är dock inget man får stirra för mycket på - eftersom det i grunden är ett bra lag med mycket rutin.

Under sommaruppehållet förstärkte de med brassen Liliu - men han är dock inte spelklar till söndagens match. Förutom nyförvärvet Liliu så är där flera med rutin från både Allsvenskan och Superettan i deras trupp.

- IF Brommapojkarna har bra kvaliteter i laget, bra organisation bland annat. Flera bra spelare med mycket rutin, så - vi måste vara bra imorgon för att ta tre poäng.

Till morgondagens match saknas några spelare i TFF, bland annat Niklas Vesterlund (knä) och Oscar Johansson (fot) som båda fick smällar i senaste matchen mot Syrianska FC.

Dessutom saknas också Mattias Håkansson (knä) och sedan tidigare Jasmin Sudic (rehab) och Zoran Jovanovic (vad).

- Mja, Niklas Vesterlund och Oscar Johansson missar matchen imorgon, likaså Zoran Jovanovic som varit skadad sedan tidigare. Jakob Glasberg och Hugo Andersson (Vellinge) är tillbaka. Hugo som stod för en mycket bra match i U21 för ett tag sedan.

Senast tappade Trelleborgs FF en 2-0-ledning mot Syrianska FC till 2-2. Det är något som inte får hända imorgon - utan man måste fullfölja matchen ordentligt över 90 minuter pluss tillägg.

- Vi måste fullfölja matchen imorgon. Mot Syrianska växte det in en tveksamhet, men vi är normalt starka i slutet av matcherna - där vi tagit en del poäng.

Sju poäng på de senaste tre matcherna - imorgon vill Trelleborgs FF bygga på den sviten.

- Så är det, vi vill bygga på matchsviten. Inte bara poängmässigt utan också spelmässigt.

Senast lagen möttes var i juni månad och då vann Trelleborgs FF med 3-2. Senaste gången man möttes på Vångavallen var i Allsvenskan 2018 - även då vann Trelleborgs FF, 2-1.

Matchen Trelleborgs FF - IF Brommapojkarna har avspark 15:00 på Vångavallen i Trelleborg.

Trupp:

Philip Mårtensson, Andreas Larsen, Hugo Andersson, Jakob Glasberg, Bozidar Velickovic, Anton Tideman, Albin Nilsson, Isak Jönsson, Robin Nilsson, Christian Thobo Køhler, Henrik Johansson, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson, Haris Brkic, Hugo Andersson, Dennis Antwi, André Reinholdsson, Salif Camara Jönsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 10 augusti, 2019
Kategori: A-lag