Fotograf: Björn Sandberg

Redan i den andra matchminuten hade gästande Hammenhögs IF gjort mål på TFFs damer på Vångavallen. Ca 10 minuter senare var det dags igen. Två tidiga mål som lade hilleben på damerna på onsdagskvällen.

Trots bra spel och övertag i andra halvlek ville bolluslingen inte in i mål för TFF-damerna - istället punkterade gästande Hammenhögs IF matchen i mitten på andra halvlek, genom att göra 0-3. Hammenhögs IF, som tränas av gamle TFF-legenden Anders Palmér.

Trelleborgs FF Dam - Hammenhögs IF, 0-3.

- Tyvärr är vi inte tillräckligt vassa i boxen. Jag tycker att vi har tagit ett bra kliv sen vi möttes sist i våras. Rent spelmässigt så tycker jag att vi gör en jäkla bra match egentligen, säger TFF-damernas tränare Hans Malmgren direkt efter slutsignalen.

- Men, vi är inte tillräckligt vassa i boxen här idag. Men sen måste vi vara lite mer skärpta i egen box också, där deras första mål är en bjudning - uruselt försvarsspel faktiskt. När de gör sitt andra mål så är de fler än oss inne i boxen.

Två tidiga mål, men efter det så växte de yngre TFF-damerna in i matchen mot de både större och äldre i Hammenhög.

I paus byttes Caroline Williamsdotter in för Trelleborgs FF, som tillförde jävlaranamma och vilja - blå som stål.

Trots flera fina lägen för hemmalaget blev det dock aldrig något mål.

- Sen är det ju så att hade vi fått in 1-2 tidigt så hade det blivit en annorlunda match. Vi tryckte på rätt så rejält i början på andra halvlek, där de hamnar i eget knä. Sen får de ju energi istället när de gör sitt 3-0-mål.

- De kändes betydligt tröttare än vad vi gjorde efter första halvlek. Sen blir vi väl kanske tröttare i andra, men det beror kanske också att vi fick trean i nacken.

Trelleborgs FFs damer ligger ganska exakt i mitten av tabellen i Division 1 Södra Götaland. På söndag är det match igen borta mot tabelljumbon Karlskrona FF. Se hela tabellen här

- Att börja med att få ett mål i nacken efter en och en halv minut idag - det är ju såklart inte speciellt bra. Nu är vi iallafall igång igen och rent spelmässigt har vi tagit rejäla kliv - sen är det andra saker som vi måste skärpa till litegrann. Bli vassare inne i boxen och täppa till där bak.

- Rent spelmässigt är jag nöjd idag - men inte resultatmässigt.

Hammenhögs IF leder serien på bättre målskillnad före Dösjöbro IF, dock har Palmérs gäng en match mindre spelad.

De tre nyförvärven, Matilda Roth, Rebecka Söholt och Minda Forsblom - spelade alla tre 90 minuter i matchen.

Startuppställning:

Emy Alerskans - Sofie Alerskans (ut 81), Sandra Nilsson, Hanna Bauer, Rebecka Söholt - Minda Forsblom, Ebba Jahnfors, Matilda Roth - Elin Engbe (ut 46), Nike Törnqvist, Viktoria Persson (ut 81).

Avbytare:

Lina Lundgren, Caroline Williamsdotter (in 46), Malin Bengtsson (in 81), Johanna Olsson (in 81), Jonna Hansson, Matilda Svensson, Julia Jonasson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 7 augusti, 2019
Kategori: A-lag