Fotograf: Björn Sandberg

Dennis Antwi har fått chansen från start i de två senaste matcherna. Mot Syrianska borta var han högst inblandad i TFF:s båda mål framåt. Nu hoppas han ha spelat till sig en ordinarie plats.

- Den känns bra, jag jobbar hårt varje dag, säger anfallaren. Med tanke på den matchtid jag har fått så känns det väldigt bra just nu.

Vi söndagens första TFF-mål skickade Erik Andersson en längre boll mot Antwi, som stångades mot Syrianska-försvaret i väntan på uppbackning från Salif Camara Jönsson. TFF-kaptenen serverade sedermera Erik Andersson åt vänster, som slutligen kunde skicka bollen i nät.

Vid mål nummer två var det Dennis Antwi själv som var huvudfiguren. Denna gång var det efter ett inspel från Niklas Vesterlund på högerkanten, som Antwi lyckades skicka in bollen i mål med högerfoten.

- Det är en bra känsla att göra mål, menar Antwi. För en anfallare är det alltid bra att göra mål. Det var också viktigt att hjälpa laget, även om man var besviken att det inte blev tre poäng.

TFF gick välförtjänt till halvtidsledning med 2-0, men kunde dessvärre inte följa upp den fina förstahalvleken med en lika fin andra.

- I första halvlek dominerade vi matchen, vi hade flera chanser i första halvlek. Jag tycker att matchplanen fungerade bra i första halvlek, vi skapade chanser och gjorde två mål. I andra halvlek lät vi dem komma in i matchen och de fick självförtroende i sitt spel. Men sådan är fotbollen, och vi får glömma detta till nästa match.

Poängförlusten mot Syrianska till trots, TFF har lyft sig de senaste omgångarna och har inkasserat sju av nio möjliga poäng de tre senaste matcherna.

- Vi kan säga att vi både är glada och besvikna med dessa poäng. Det är viktigt att vi vinner våra matcher, men det är samtidigt bra med en poäng borta, men poängskörden nu är inte dålig om man jämför med den första halvan av säsongen. Vi ska bara fortsätta köra.

Nu laddar TFF för fullt inför kommande omgångs hemmamatch mot IF Brommapojkarna. Återigen är det ett lag från de nedre regionerna av tabellen som står på andra sidan planhalvan.

- Jag känner att alla är hungriga för att ta sig an matchen på söndag. Vi behöver ha fullt fokus. Vi har några skador, men det är en lång vecka så jag tror att många kommer att återhämta sig. Vi är koncentrerade på träningarna och tittar framåt mot söndag. Det viktigaste är tre poäng på söndag

Är det tid för dig att göra nya mål?
- Alla chanser jag får ska jag göra mitt bästa för att göra mål på, skrattar Antwi. På söndag hoppas jag på det bästa, men tre poäng är viktigast. Laget kommer alltid först.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 6 augusti, 2019
Kategori: A-lag