Fotograf: Björn Sandberg

Det blev tyvärr bara en poäng i bortamötet mot Syrianska FC. Matchen slutade 2-2 på Södertälje Fotbollsarena på söndagen - och det var en match med två ansikten, där Trelleborgs FF hade första halvlek och Syrianska FC den andra.

Det började riktigt bra för gästande Trelleborgs FF, där man tog ledningen redan efter 10 minuter genom Erik Andersson.

Efter starkt förarbete av Dennis Antwi sköt Erik in bollen i mål bakom Dwayne Miller i Syrianska-målet.

Ännu bättre blev det när just Dennis Antwi utökade ledningen till 2-0 mindre än 10 minuter senare. Däremellan hade Salif Camara Jönsson en boll i mål, dock avblåst för offside.

Efter det hade gästerna flera halvchanser som hade kunnat förvaltats bättre, men man gick till paus med en komfortabel 2-0-ledning.

I andra halvlek vändes allt upp och ned - till Syrianskas fördel. Först gjorde hemmalaget två byten i paus - två byten som gav energi till Södertäljelaget. Direkt skapade de ett läge, men superräddning av Andreas Larsen.

I den 65e minuten kom dock reduceringen på hörna genom Andrew Stadler.

Syrianska FC tryckte sedan på för kvittering - som de också lyckades med. På stopptid kvitterade Syrianska genom uppflyttade mittbacken Patrick Dyrestam - med ett skott från nära håll.

Trots en fin första halvlek blev det bara en poäng mot Syrianska FC - vilket såklart är en besvikelse och två förlorade poäng.

- Exakt så är det - på alla sätt och vis, säger TFFs manager Peter Swärdh efter matchen.

- Där var vissa delar idag som var väldigt bra, som första halvlek, där vi gjorde två mål - men borde gjort det tredje också. Vi blir alldeles för låga i vårt försvarsspel i andra halvlek, vi kommer för långt ner och lyckas inte rätta till det.

Syrianska FC gjorde två byten i paus som gav energi, Trelleborgs FF tvingades till två tidiga byten på Oscar Johansson och Erik Andersson - som ställde till det något.

- Tajmingen blev jobbig. Det som hände med bytena var att vi blev lägre vårt försvar, Oscar Johansson och Erik Andersson var bra och det är inte så tacksamt att komma in och ersätta dem i det läget.

- Sen är det ju slumpmål som de kvitterar på i slutet. Men vi släpper in mål igen på hörna - vilket inte är tillräckligt bra. Vi har gjort några förändringar men måste nog titta på det mer.

Nästa match är hemma mot IF Brommapojkarna den 11 augusti.

- Vi gjorde en hel del väldigt bra saker i första halvlek som vi tar med oss.

- Istället för revansch på Syrianska FC - så får vi tar revansch mot IF Brommapojkarna på oss själva.

Startuppställning:

Andreas Larsen - Niklas Vesterlund, Hugo Andersson, Isak Jönsson, Anton Tideman - Oscar Johansson (ut 59), Christian Thobo Køhler, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson (ut 52) - Dennis Antwi (ut 84), Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Philip Mårtensson, Albin Nilsson, Robin Nilsson (in 84), André Reinholdsson, Henrik Johansson (in 52), Bozidar Velickovic, Haris Brkic (in 59).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 4 augusti, 2019
Kategori: A-lag