Fotograf: Björn Sandberg

På onsdag i nästa vecka är det återstart i TFF-damernas serie - Division 1 Södra Götaland. På fredagskvällen träningsspelade man hemma mot Skurups AIF på Vångavallen. En match som slutade med 4-1 och vinst.

Unge Elin Engbe stod för två mål, detsamma gjorde Viktoria Persson. Dessutom hann hemmalaget Trelleborgs FF missa en straff i andra halvlek.

Slutresultatet blev 4-1, själva matchen var dock något jämnare än resultatet.

- Jag tror vi är lite längre fram träningsmässigt än vad de är, de sa att de inte riktigt orkade fullt ut. Där kändes det som att vi orkade mer, hålla uppe fart och hade fler maxlöpningar och hela den biten. Där låg vi längre fram men vi körde rätt så rejält förra veckan, säger TFF-damernas tränare Hans Malmgren direkt efter matchen.

- Det var ett bra Skurup, vassa framåt och de hotar hela tiden. Där måste vi vara mer skärpta och alerta än vad vi var. Det var ett bra motstånd, för de var väldigt fysiska - som Hammenhög kommer vara på onsdag.

Efter ungefär 20 minuters spel tog hemmalaget Trelleborgs FF ledningen, genom Elin Engbe. Målet kom efter vackert spel som avslutades med pass snett inåt bakåt i straffområdet och sedan mål.

Skurups AIF kvitterade dock i början på andra halvlek efter en lång boll som runnit igenom. Dock skulle TFF och Elin Engbe återta ledningen bara minuter senare.

Viktoria Persson är åter i spel på riktigt - och visade även hon fin målform på fredagen. Först höll hon sig framme när motståndarna krockade med varandra. Bollen studsade rätt och friställde Viktoria som enkelt gjorde 3-1.

4-1-målet som också gjordes av Viktoria Persson var där desto högre klass på. Inhoppande Jonna Hansson bröt bollen högt i banan och bollen hamnade hos Viktoria som bombade in bollen i mål.

- Var lite orolig i början kanske, Skurup flaxade på ganska rejält och gick ut hårt. Vi stängde sen, ändrade i mitten på första halvlek lite i försvaret. Styrde in dem till våra centrala mittfältare.

Där var tre nya ansikten på Vångavallen på fredagen, där de två nyförvärven Minda Forsblom och Rebecka Söholt spelade - dessutom en provspelare. Alla tre stod för riktigt bra insatser i den blå tröjan.

- Vi spelar tre nya spelare idag, alla tre gör det - riktigt riktigt bra skulle jag vilja säga. Det tar ju lite tid att spela ihop såklart.

Matilda Roth, testade på fredagen med TFF-damerna. Eftersom hon spelade 90 minuter på annat håll i veckan så blev det dryga timmen på Vångavallen.

Rebecka Söholt, spelade som vänsterback och gjorde det riktigt riktigt bra. Kom ofta på kanten och har en bra vänsterfot.

Minda Forsblom, centralt på mittfältet, gjorde också en riktigt bra match med sin trygghet med bollen.

- Vi fortsatte annars på den inslagna vägen med ett 4-3-3-system. Jag tycker att Nike Törnqvist gör det riktigt bra i första halvlek. Hittar hålen mellan försvar och mittfält på ett bra sätt. Sen är Elin Engbe livsfarlig när hon får en boll på djupet.

- Hon är i stort klinisk i sina avslut. Hon är fortfarande väldigt ung och vi bygger för framtiden, alla dessa matcherna är viktiga för henne också.

På onsdag startar då Division 1 Södra Götaland för TFF-damerna igen. Hemma mot serieledande Hammenhögs IF. Avsparken är 19:00 på Vångavallen - så varför inte spendera lill-lördag nästa vecka med TFF-damerna?

- Det känns väl rätt så hyfsat ändå, vi har ju lite skadebekymmer dock. Några som vilar idag och någon på semester i veckan som kommer. Vi är lite i behov att få in spelarna som trampar här idag och jag hoppas att vår provspelare väljer oss.

Startuppställning:

Emy Alerskans - Sofie Alerskans, Matilda Roth, Hanna Bauer, Rebecka Söholt - Josefine Svensson, Ebba Jahnfors, Minda Forsblom - Elin Engbe, Nike Törnqvist, Viktoria Persson.

Avbytare:

Lina Lundgren, Johanna Olsson, Jonna Hansson, Matilda Svensson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2 augusti, 2019
Kategori: A-lag