Fotograf: Björn Sandberg

Efter en rad förluster har TFF lyft lite i tabellen med sex poäng på de två senaste matcherna. På söndag gästar skåningarna Södertälje för en viktig match mot Syrianska. Salif Camara Jönsson blev matchvinnare i förra omgången med sitt avgörande mål i slutminuterna, och nu hoppas han på en ny trea.

- Det är ju en viktig match, precis som de senaste två matcherna, säger TFF-kaptenen. Vi behöver ta tre poäng och vi möter ett lag som ligger under oss. Efter förlustmatchen sist mot Syrianska tycker jag att det är ett lag vi ska ha tre poäng mot. Men det kommer bli en tuff match, fast vi har inställningen att åka därifrån med tre poäng, så vi kommer göra vad som krävs för att vinna.

Innan mötet med Öster för två veckor sedan hade TFF tre raka förluster i serien, men laget har vänt på den negativa trenden och har genom segrarna mot Östers IF (2-1) och IK Frej (1-0) börjat plocka trepoängare.

- Det är klart att det är bra för självförtroendet att vinna, säger Camara Jönsson. Det är viktigt att vi vinner och tar poäng, även om inte spelet fungerar fullt ut. Sen är det klart att man vill känna att vi spelar bra fotboll över 90 minuter också, men tre poäng tar vi alla dagar i veckan.

Vad är det som gör att ni ändå inte är helt nöjda med spelet?
- Jag skulle väl säga att det mesta ligger individuellt, spelare för spelare. Ingen spelare ligger riktigt på toppnivå, det är mycket tekniska misstag och andra misstag i positionsspelet som gör att vi inte har fått ihop helheten. Om ett par spelare faller bort så är vi inte bättre. Sen tycker jag också att man ser i de matcher som vi håller kvalitén uppe att lagen har svårt för oss, men vi gör det under för kort tid.

Vad är det som ändå gjort att vi lyft poängmässigt?
- Jag tycker försvarsspelet över hela banan har varit bättre, vi har ändå två nollor, vilket är viktigt. Det har inte suttit prickfritt, men det har varit bra, vilket också har gjort att vi kunnat spela lite mer riskabel anfallsfotboll. Sen har vi också fått bra betalt när vi gjort saker bra, särskilt mot Öster där vi gjorde två mål vid två bra aktioner, och nu sist var det en jättebra aktion på kanten av Anton (Tideman) och Erik (Andersson) och det var enkelt för mig att möta.

Hur stärktes du personligen av målet senast?
- Det är klart skönt, man vill alltid göra mål som anfallare. Sen är min roll annorlunda det här året, vi har jobbat hårt med att få ihop anfallsspelet, vilket kanske gjort att jag har hamnat längre ner i banan och kanske inte naturligt fått samma anfallsspel med inlägg, som är min starka sida. Mål är alltid skönt att göra, men nu arbetar vi utifrån att vi ska vinna matcherna. Känslan just nu är att det får bli som det blir, bara vi vinner.

Senast TFF och Syrianska möttes var för blott tre veckor sedan. Då var Salif Camara Jönsson avstängd, men han följde 1-2-förlusten från Vångavallens läktare.

- I den matchen så gör vi en dålig insats helt enkelt, säger Camara Jönsson. Jag tycker ändå att vi är det bättre laget, men vi får inte ihop det, och då är inte Syrianska sämre än att de kan komma ifrån med tre poäng. Det är små marginaler och vi bjöd lite på målen, utan att ta något ifrån Syrianska som är ett bra lag. Vi tar med oss att vi måste vara noggranna och göra det vi kan framåt, så ska vi kunna ta tre poäng med oss därifrån på söndag.

Ser du att vi har möjlighet att distansera oss från den absoluta botten vid en seger på söndag?
- Det är ju förhoppningen, man vill ju inte känna att man ligger på gränsen till farligheterna. Vi vill plocka treor, lyfta i tabellen och hamna på säker mark, så att man kan slappna av lite i matcherna och inte känna att det är måstematcher, avslutar Salif Camara Jönsson.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 2 augusti, 2019
Kategori: A-lag