Fotograf: Björn Sandberg

Under tisdagskvällen besegrade TFF Elfsborg med 1-0 i U21-Allsvenskan på Vångavallen. Efter två spelade omgångar i höstserien är TFF obesegrat.

Hemmalaget fick en rivstart på Vångavallens A-plan. Redan i första minuten gick André Reinholdsson loss i djupled, vilket ledde till en andrasituation där bollen tog på en Elfsborgshand innanför straffområdeslinjerna. Domaren pekade på straffpunkten och nämnde Reinholdsson skickade med säkerhet själv in ledningsmålet från elvameterspunkten.

TFF kontrollerade den första halvleken väl. Även om gästande Elfsborg hade en del boll i sin ägo, så hade de svårt att skapa farligheter framåt. Merlin Nuhanovic, som vaktade målet då Philip Mårtensson ådrog sig en lättare stukning i foten på gårdagens träning, hade inte mycket att göra mellan stolparna.

Efter paus tog gästerna över spelet mer, medan hemmalaget föll lågt i defensiven och mest gick framåt i omställningslägen. Dessvärre saknades förmågan för dagen för att förvalta omställningarna, vilket bidrog till hawaiispel. Elfsborg skapade dock aldrig någon större press mot hemmamålet, och TFF kunde hålla nollan och vinna matchen rättvist.

- Vi följer upp krysset mot Falkenberg i förra veckan med en seger mot Elfsborg idag, och det känns som ett bra kvitto för oss, säger Kristian Haynes kort efter matchens slut.

- Vi håller nollan, och det är värdefullt att vi gör det både i A-laget och i U21. Det stärker oss, eftersom vi har jobbat mycket med att förbättra spelet i de bakre regionerna.

De provspelande jamaicanerna Shaniel Thomas och Webster Ronaldo fanns båda med i dagens matchtrupp. Den förstnämnde spelade från start, medan den sistnämnde fick göra ett inhopp på slutet.

Noterbart är också att Hugo Andersson gjorde sin andra raka 90-minutersmatch, efter att ha haft problem med skador till och från under två och ett halvt år. Kristian Haynes gläds verkligen att Andersson går för fullt igen. 

- Det är kul att ha Hugo på banan, det lyser om honom. Som vanligt gjorde han ett lojalt och noggrant arbete, och vi håller tummarna för att han får vara skadefri nu.

TFF:s nästa match i U21-Allsvenskan äger rum den 13:e augusti borta mot Halmstads BK.

TFF:s startelva i matchen:
Merlin Nuhanovic – Jakob Glasberg, Robin Nilsson, Bozidar Velickovic, Albin Nilsson – Henrik Johansson, Jacob Christiansen, Hugo Andersson, Mattias Håkansson – Shaniel Thomas, André Reinholdsson

Avbytare:
Timoty Axelsson, Jonathan Jacobsson, Samuel Fröjdh, Gabriel Johnson, Måns Ingvarsson, Webster Ronaldo.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 30 juli, 2019
Kategori: A-lag